HomeEducacióLa primera preinscripció escolar 100% electrònica es tanca amb un total de...

La primera preinscripció escolar 100% electrònica es tanca amb un total de 3.158 sol·licituds a les Terres de l’Ebre

Esta matinada s’ha tancat la preinscripció escolar per al proper curs 2021-2022 per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i Educació Secundària Obligatòria. En el procés d’enguany s’han presentat un total de 138.569 sol·licituds, de forma totalment electrònica.

Del total de sol·licituds presentades, 64.421 corresponen al segon cicle d’educació infantil –P3, P4 i P5-, 12.507 són d’educació primària–de primer a sisé curs-, i 61.641d’ESO –entre 1r i 4t curs-. Les sol·licituds en concentren majoritàriament a l’educació infantil i l’ESO, concretament a P3 i 1r d’ESO. En el cas de P3 perquè és l’edat on la majoria d’infants entren al sistema educatiu, i a 1r d’ESO quan es produeix el canvi de l’escola a l’institut.

Pel que fa a les titularitats, un 76% han presentat la petició en escoles i instituts públics –105.327 sol·licituds- i un 24% -33.242- han sol·licitat escolarització en centres concertats.

Una preinscripció totalment electrònica

La preinscripció, totalment electrònica, s’ha pogut dur a terme a través d’un procediment senzill, durant les 24 hores del dia i des de qualsevol dispositiu, ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Els formularis per la sol·licitud de preinscripció han estat disponibles en diferents llengües: català, aranés i castellà.

Per ajudar a les famílies en tots els tràmits i per informar de tot el procés, el Departament d’Educació ha posat en marxa un nou portal de la preinscripció, disponible en diferents llengües i amb nombroses eines de suport com vídeos o podcasts informatius.

El 19 d’abril es publicarà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional, i el sorteig del número de desempat tindrà lloc el 5 de maig de 2021, a les 11h. La llista ordenada definitiva es publicarà el 7 de maig i després de les assignacions d’ofici es publicarà la llista d’alumnes admesos i la llista d’espera, el 7 de juny.

La matriculació serà del 14 al 18 de juny pel segon cicle d’educació infantil, primària i 1r curs de l’ESO; i del 28 de juny al 2 de juliol per 2n, 3r i 4t d’ESO.

Tota la informació sobre els procediments i calendaris de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments es pot consultar al portal preinscripcio.gencat.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 40

Últimes notícies