HomeSalutLa quarta planta de l'hospital de la Santa Creu de Jesús comença...

La quarta planta de l’hospital de la Santa Creu de Jesús comença a rebre pacients després de les obres de remodelació

La quarta planta de l’hospital de la Santa Creu de Jesús ja és operativa per rebre, des d’este divendres, els primers pacients. D’esta manera conclou el procés per a l’adequació de l’espai, que permetrà el centre de salut pública de titularitat municipal incrementar el nombre de llits disponibles. Concretament, les obres han habilitat onze habitacions noves (sis de dobles i cinc d’individuals) amb capaciat per acollir disset pacients.

A curt termini, el nou equipament permetrà donar resposta als possibles casos de contagis per coronavirus que s’hagen de derivar des d’altres centres de salut de les Terres de l’Ebre fins a l’hospital de la Santa Creu, com a centre sociosanitari de referència del territori. A mitjà termini, una vegada superada la pandèmia, les instal·lacions es podran utilitzar per al funcionament ordinari del centre. La planta està sectoritzada, per poder aïllar els diferents espais, i compta amb un accés directe des de l’exterior per crear un circuit diferenciat de la resta de l’hospital.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que poder disposar d’estes noves instal·lacions permetrà reduir la pressió assistencial que hi ha a hores d’ara a nivell hospitalari al territori, i poder atendre més pacients procedents de la resta de centres. Si bé les dades de contagis s’han vist reduïdes de manera notable durant les últimes setmanes, el nombre de persones ingressades a les unitats de crítics segueix sent alt: a l’hospital Verge de la Cinta, centre de referència de les Terres de l’Ebre, actualment hi ha 22 persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI), dinou de les quals hi són per covid-19.

Els treballs d’adequació de l’espai han tingut un pressupost d’1,29 milions d’euros, finançats pel departament de Salut dins del conveni anual amb Gesat.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies