HomeSocietatLa Ràpita celebra la Festa tradicional de la Sega de l'arròs

La Ràpita celebra la Festa tradicional de la Sega de l’arròs

El pròxim dissabte arriba la Festa de la sega de l’arròs de la Ràpita, que se celebrarà a partir de les 10 hores a la Fundació Plegadis. Tothom que vaja aprendrà com els pagesos feien les feines tradicionals de l’arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d’arròs a mà mitjançant els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament, entrant al camp i segant l’arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en estes tasques.

A banda, també es podrà gaudir del ventall d’activitat que la Fundació Plegadís ofereix, com són, una mostra dels estudis de l’anellament d’ocells, visites a l’Aula i altres projectes de caràcter mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecte Noctua, on veurem en directe mussols i altres rapinyaires nocturns, el taller per construir menjadores per a ocells i el taller de la migració de les Anguiles.

Com en l’edició anterior, la jornada comptarà amb tres torns de visites d’una hora cadascun: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure’s prèviament a la pàgina web enlarapita.com i efectuar el pagament d’1 € per persona. Aquest donatiu es destinarà íntegrament a un projecte de recuperació de fauna silvestre. En la festa, també hi haurà la presència d’un estand de la cooperativa d’arròs.

Com a novetats, esta edició hi haurà tallers mediambientals per adults, joves i infants de les 16 a les 18 hores, i una sortida d’observació astronòmica de nit a les 21 hores. A més, el diumenge s’ha organitzat una sortida ornitològica des de la Fundació Plegadis nivell 0 que consistirà en la visita als arrossars i llacunes del Delta per descobrir els ocells del Delta. L’activitat serà gratuïta i cal portar prismàtics. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies