HomeSocietatLa Ràpita constitueix el primer Consell d'Infants amb vint representants de diferents...

La Ràpita constitueix el primer Consell d’Infants amb vint representants de diferents escoles

Coincidint amb el Dia Universal de la Infància, es va constituir a la Ràpita el primer Consell d’Infants Municipal en un acte a l’Auditori Sixto Mir en què vint infants van esdevenir consellers i conselleres.

El Consell d’Infants de la Ràpita està constituït per vint representants de  i  de primària dels centres educatius de la població i del Centre Obert Municipal, triats entre la resta de companys i companyes. Per tant, el consell el formen 8 alumnes de l’Escola Carles III, 6 de l’Escola Horta Vella, 4 del Col·legi Sagrada Família i 2 del Centre Obert Municipal.

Els infants que el formen treballen per recollir les necessitats i demandes dels infants del municipi i fer-les saber a l’Ajuntament; debatre sobre els temes proposats pel consistori o ells mateixos, elaborar propostes consensuades i elevar-les a les comissions del plenari municipal; donar a conèixer els seus drets i deures a la ciutadania; i observar la realitat amb una mirada crítica i compromesa.

L’acte va començar amb els parlaments de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i del Director territorial de Drets Socials de les Terres de l’Ebre, Felip Monclús. Els representants del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya van fer arribar un vídeo que es va projectar a l’auditori per reconèixer el paper dels consellers i conselleres de la Ràpita i donar-los la benvinguda.

Tot seguit, cadascun dels membres del consell va pujar a l’escenari per rebre la xapa que els identifica com a consellers i llegir unes línies per exposar el compromís que prenen.

Un cop el consell constituït pels consellers i conselleres i els representants polítics municipals, l’alcalde va iniciar la sessió plenària per agrair-los el seu compromís i fer-los l’encàrrec que, si ells volen, treballaran al llarg d’este curs: convertir els parcs infantils del poble en parcs infantils inclusius. A continuació, tots els membres del consell van signar l’acta i van llegir el manifest elaborat pel CNIAC.

L’acte va finalitzar amb el parlament de la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 55

Últimes notícies