HomeSense categoriaLa Ràpita destina 900.000 euros per fer una remodelació integral de la...

La Ràpita destina 900.000 euros per fer una remodelació integral de la piscina municipal

MONTSIÀ // Segons informa el departament de premsa de l’Ajuntament de la Ràpita el  Ple d’aquella població va aprovar una modificació pressupostària de crèdit d’1.790.000 euros per impulsar noves inversions al municipi durant la resta del mandat. Amb aquesta modificació, les inversions del pressupost 2020 arriben un total de 2 milions d’euros. El plenari s’ha tornat a reunir de forma presencial al saló de plens i mantenint les distàncies de seguretat, després que les últimes dues sessions es fessin de forma telemàtica a causa de la pandèmia de la Covid-19.
 
Les obres que es preveuen en aquesta operació de crèdit són la remodelació integral de la piscina municipal (900.000 €), la reforma de l’edifici de les Duanes per acollir un centre per al desenvolupament de l’economia local (600.000 €), la urbanització del Carrer Constància (170.000 €) i l’arranjament de l’avinguda Pare Castro (120.000 €).
 
La proposta de modificació, prèvia a l’aprovació definitiva de l’operació de crèdit, ha tirat endavant amb els vots de l’equip de govern d’Esquerra Republicana, l’abstenció de Junts per Catalunya i els vots en contra de Més Ràpita i el Partit dels Socialistes.
 
El portaveu dels republicans, Albert Salvadó, ha defensat que “la gestió econòmica de l’equip de govern ha estat la d’afrontar inversions i baixar l’endeutament a mínims històrics. Això ens permet afrontar inversions que considerem imprescindibles per al poble. No ens hem resignat ni ens resignarem a què la Ràpita estigui aturada”.
 
Per la seva banda, des de Junts per Catalunya, la portaveu Elena Queral ha argumentat que “tot i que estem d’acord amb les inversions, ara no és el moment de fer-les i caldria invertir en altres obres”. El portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha assegurat que “l’ajuntament no pot assumir” el crèdit i que “no hi haurà cap altra de forma de pagar-lo que pujant els impostos”. Per últim, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha apuntat que voten en contra perquè tot i compartir algunes de les inversions, “ara la situació és una altra i hauríem d’esperar a les subvencions que s’han demanat”.
 
El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat diverses propostes conjuntes de tots els grups. Una ha estat en commemoració del dia de l’orgull LGTBI que se celebra el 28 de juny i, entre altres coses, s’acorda penjar la bandera de l’arc de Sant Martí en un lloc visible, a comprometre’s a lluitar contra la discriminació i a què totes les seves polítiques es garanteixin els drets i la diversitat. L’altra proposta conjunta ha estat en contra del racisme i la discriminació racial.
 
També s’ha aprovat una proposta d’alcaldia per donar suport i ajudar les ramaderies de bous blaus de Catalunya i una altra per recolzar la caça i l’activitat ocellaire. Pel que fa a les mocions, s’ha aprovat una moció de Més Ràpita en relació amb els aparells d’esports a l’aire lliure i s’han rebutjat dues mocions del PSC, la primera amb relació als consultoris locals i la segona sobre els ajuts al lloguer de la Generalitat de Catalunya.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 39

Últimes notícies