HomeCulturaLa Ràpita i Miravet s’estrenen aquest dissabte com a subseus de l’Escola...

La Ràpita i Miravet s’estrenen aquest dissabte com a subseus de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona

La Ràpita i Miravet s’estrenen aquest cap de setmana com a subseus de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona. Aquest dissabte s’inicia la programació formativa de temàtica artística, cultural i patrimonial a aquests dos municipis: “Curs de vídeo mapping artístic: bàsic”, a Miravet, i “La història de la indumentària a les Terres de l’Ebre a principis del s.XX”, a la Ràpita. L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació pretén apropar aquest tipus de formació a totes les comarques de la Diputació, i alhora vol ser un impuls per al sector cultural de la demarcació.

El “Curs de vídeo mapping artístic: bàsic” és la primera de les propostes formatives que l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona ha programat a Miravet. Impartit pels professionals Albert Pujol i Ricardo Cançado, el curs està pensat com a part d’un itinerari que permetrà els alumnes del curs avançat participar al Festival Ebrelumen. El municipi completarà la seva programació fins al juliol amb altres propostes formatives de l’àmbit tecnològic com “Modela un personatge amb lowpoly” i “Modela una escena amb 3DS”, impartit per Pau Magrané, i l’“Adobe Illustrator”, ofert per Guillem Castro.

A la Ràpita, al curs “La història de la indumentària a les Terres de l’Ebre a principis del s.XX”, impartit per Anna Vizcarro i Joan Salvadó, s’ensenyarà a partir d’aquest dissabte a aprendre a tallar i confeccionar junquets o faldilles respectant tècniques antigues amb teixits envellits. Fins a finals de juny s’han programat 5 formacions més: “Fotografia d’immobles”, impartit per Jaume Cardona; “Itinerari cultural-aprofitament de la serra-patrimoni i antics oficis”, de Josep Francesc Pitarch; “Pintura mural”, ofert per Isabel Torres; “Videocreació”, de Laura Mateu, i “Adobe Photoshop”, impartit per Guillem Castro.

La Ràpita i Miravet formen part dels 10 municipis que s’han convertit en subseus de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona per tal de fer arribar formació innovadora en l’àmbit de l’art i la cultura a totes les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. D’aquesta manera es completa l’oferta que s’imparteix als centres educatius de la Diputació a Tortosa i Valls, seus estables de la nova Escola per l’Art i la Cultura. Són Alcover (Alt Camp), Deltebre (Baix Ebre), Falset (Priorat), Horta de Sant Joan (Terra Alta), l’Arboç (Baix Penedès), Montblanc (Conca de Barberà), Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Torredembarra (Tarragonès), que acolliran un total de 48 propostes formatives de diferents àmbits. Podeu consultar tota la programació a https://www.dipta.cat/escolaartcultura, algunes de quals estan reconegudes pel Departament d’Educació de l’ICE-URV. Les inscripcions estan obertes, a través del correu electrònic escolaarticultura@dipta.cat i del telèfon 977 444 163.

L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona va néixer el juny del 2021 com un espai de formació i alhora un punt de trobada del món de l’ensenyament i la cultura de la demarcació de Tarragona. Impulsat per la Diputació, el projecte recull l’essència de l’Escola d’Art de Tortosa i del Taller de Valls, i vol contribuir a augmentar l’oferta formativa i a intensificar l’activitat i la producció cultural i artística a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès. L’objectiu és obrir la porta a nous coneixements i promoure la dinamització del sector artístic i cultural, fortament afectat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 63

Últimes notícies