HomeSocietatLa Ràpita inicia una campanya per ensenyar a signar els diferents tràmits...

La Ràpita inicia una campanya per ensenyar a signar els diferents tràmits amb l’IdCAT Certificat

L’Ajuntament de la Ràpita impulsa una campanya per ensenyar la ciutadania com extreure l’IdCAT Certificat, l’identificador digital que s’instal·la al navegador garantint una identitat a Internet que permet accedir i signar els diferents tràmits i gestions que ofereixen les administracions públiques.

La regidora d’Administració Digital, Sílvia Zaragoza, exposa que “ens trobem en un punt en què cal dotar els rapitencs i rapitenques de recursos suficients per a adaptar-se als nous canvis tecnològics i avui en dia, és vital que tothom dispose de certificat digital”. Zaragoza destaca que “des del consistori busquem constantment alternatives per posar-nos a disposició de les entitats i de la ciutadania per ajudar-los en la transformació digital que vivim constantment”.

La Regidoria d’Administració Digital organitza una sessió formativa per a les entitats i associacions del municipi sobre com extreure l’identificador digital, davant la necessitat detectada aquest darrer any per la seua part a l’hora de sol·licitar les subvencions anuals i presentar instàncies, entre altres.

La formació tindrà lloc el dimarts 22 de març, a les 17 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de la Ràpita. Totes les associacions i entitats que estiguen interessades a aprendre el funcionament de l’idCAT Certificat poden assistir al taller.

A banda, per ensenyar la ciutadania a extreure i utilitzar el certificat digital, es publicaran diversos vídeos a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament, elaborats pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i cedits a l’Ajuntament de la Ràpita aquest mes.

Els vídeos tractaran com sol·licitar l’idCAT Certificat, com descarregar-lo i instal·lar-lo, i com obtenir l’idCAT Mòbil amb DNI i Targeta Sanitària. El certificat el poden demanar les persones majors d’edat amb DNI, NIE o passaport vigent, accedint a la pàgina web idCat.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies