HomePolíticaLa Ràpita nomena, de nou, Emilio Pascual Cortés com el jutge de...

La Ràpita nomena, de nou, Emilio Pascual Cortés com el jutge de pau titular

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat nomenar, de nou, jutge de pau titular del terme municipal de la Ràpita a Emilio Pascual Cortés. En la sessió ordinària del mes de maig, el consistori proposa a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fer efectiu el nomenament. Tots els grups municipals del plenari han votat favorablement el nomenament del jutge de pau.

El plenari també ha aprovat, amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i l’abstenció del PSC, una moció de JxCAT per manifestar el suport a la tasca que realitzen els jutges i jutjats de pau de forma eficient i eficaç a favor de la proximitat de la justícia al territori i a les persones en la resolució dels conflictes, davant el projecte de la Llei Orgànica d’Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Justícia que contempla suprimir la figura dels jutges de pau.

La portaveu d’ERC, Èrika Ferraté, ha agraït la tasca d’Emilio Pascual, un agraïment que han fet extensiu la resta de membres del plenari, i ha apuntat que “des d’ERC ens sumem a la reivindicació de la figura dels jutges de pau perquè aproximen la justifica a la ciutadania”. La portaveu de JxCAT, Elena Queral, ha exposat que “la substitució dels jutges per oficines de justícia amb funcionaris suposaria desvirtualitzar la seva figura perquè hi ha la possibilitat que acabin fent altres tasques”.

De la mateixa manera ho ha manifestat el portaveu de mR, Pedro Hernández, qui ha declarat que “el jutge de pau ha de ser de la nostra població, no pot ser que vingui de fora”. Per la seva banda, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha destacat que “s’ha d’agrair la tasca dels jutges de pau, però amb la nova oficina de justícia les gestions s’ampliaran i, per tant, es podran tramitar més coses de les que actualment es poden fer”.

En el ple ordinari d’avui, el consistori ha aprovat dues mocions més presentades pel PSC. La primera per demanar la redacció del projecte constructiu del nou hospital a les Terres de l’Ebre, i l’altra sobre la millora de la protecció de les persones òrfenes víctimes de la violència de gènere.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 38

Últimes notícies