HomeEsportsLa Ràpita reaprofitarà maquinària per a crear un sistema de ventilació a...

La Ràpita reaprofitarà maquinària per a crear un sistema de ventilació a la piscina municipal

L’Ajuntament de la Ràpita està treballant en una possible solució als problemes de ventilació i climatització de la piscina municipal, que, la setmana passada, van estar a punt de provocar el tancament de l’equipament. Segons explica el regidor de Governació i primer tinent d’alcalde, Marc Brunet, la “bona voluntat” d’un enginyer extern de la casa ha permès detectar que “fent algunes modificacions a la nova coberta retràctil i instal·lant alguns respiradors, així com reaprofitant la maquinària que anteriorment inflava el globus, podrem generar una circulació de l’aire per tal d’evitar la concentració de clor i humitat que es crea a l’ambient en tancar la cúpula retràctil, i així, podrem garantir la seguretat de la gent en fer ús de la instal·lació”.

En este sentit, detalla que al llarg de la setmana vinent es faran les proves corresponents d’este nou sistema, i si funciona, en qüestió de tres setmanes podrien estar enllestits els treballs, que suposaran, entre d’altres, la creació d’uns conductes per a redirigir l’entrada d’aire de la màquina que inflava el globus i també la instal·lació de respiradors, que tindran un cost molt inferior al previst. “Esta mesura podria salvar la inversió de més de 300.000 euros per a crear el sistema de climatització i de deshumidificació que, inicialment, els tècnics municipals apuntaven com l’única opció que ens permetria garantir la salubritat”, indica Brunet. Esta mateixa màquina, que es tractaria d’un ventilador d’aire calent, també escalfarà l’ambient de la piscina durant els mesos d’hivern.

Mentre duren els treballs, la piscina estarà oberta al públic, ja que es dixaran algunes portes obertes i tampoc es tancarà del tot la cúpula per tal que hi haja ventilació. Davant d’això, el primer tinent d’alcalde assenyala que “creiem que en un mes pot estar tot enllestit, i, com de moment, la temperatura del poble és agradable, no crec que tenir un metre la cúpula oberta puga generar massa molèsties als usuaris”.

Pel que fa a la manca d’un sistema per a escalfar l’aigua del nou vas petit, el regidor de Governació determina que, de moment, no es posaran en marxa els nous serveis d’aiguagim o activitats per a nounats a l’espera que arribe la subvenció, de vora els 600.000 €, que han sol·licitat. “Tot i que l’aigua de la piscina petita no estarà del tot gelada, de moment no es farà servir. Una vegada tinguem la subvenció, en destinarem una part a la millora d’este vas per a comunicar l’aigua de la piscina gran amb la petita, perquè així es puga escalfar”.

Al seu torn, Esquerra la Ràpita va celebrar el canvi de rumb de l’actual equip de govern per no tancar les portes de la piscina. “Després d’escoltar les declaracions de l’alcalde, estem satisfets que l’actual Govern torne a la sensatesa, dixant clar que en cap cas el projecte de remodelació de la piscina incloïa la seua climatització, i que es continuarà utilitzant el mateix sistema de ventilació existent que en l’actualitat es troba sense ús després de la remodelació, suposem, per un error en l’execució de l’obra”, assenyalaven en un comunicat. Segons explica Èrika Ferraté, portaveu d’ERC la Ràpita, “la piscina comptava amb un sistema de ventilació d’aerotermo i durant les obres, no sabem per què, va eliminar-se l’entrada d’aire d’esta maquinària. Aquí s’hauria de mirar què va passar, ja que al projecte això no es contemplava”.

En este sentit, Ferraté torna a reivindicar la “responsabilitat tècnica”, perquè “nosaltres no vam fer cap pas sense comptar amb tots els informes favorables dels tècnics, i, en cap cas, ens van dir que la reforma implicaria un sistema de ventilació nou o la creació d’un sistema de climatització, que no n’ha tingut mai, per a poder fer ús de la piscina”.

A més, defensen que durant els darrers mesos de les obres, els tècnics de la casa van plantejar l’instal·lació d’un sistema de climatització per a evitar condensacions, per la qual cosa van incoar un expedient per a climatitzar la piscina, i que en el traspàs d’alcaldia es va informar que era necessari continuar amb la tramitació i gestió d’este projecte per a acabar de tenir enllestit l’equipament. “El canvi de la coberta de la piscina era la primera fase, i la següent fase per a acabar d’arranjar la piscina, era instal·lar el sistema de climatització”, diu Ferraté.

Amb tot, Ferraté critica la gestió feta per l’actual equip de Govern, ja que considera que “van precipitar-se en anunciar el tancament i van crear una alarma social sense caler”. “Governar significa solucionar problemes cada dia”, conclou.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies