HomePolíticaLa Ràpita rebutja la construcció de la línia elèctrica aèria de molt...

La Ràpita rebutja la construcció de la línia elèctrica aèria de molt alta tensió

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes de setembre, ha aprovat la moció conjunta d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita per manifestar el seu rebuig a la construcció de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT). Amb la moció, el consistori es posa al costat de les comarques i municipis afectats pel projecte i es compromet a seguir impulsant i participant de l’estratègia conjunta i coordinada d’oposició a la construcció de la MAT.

La construcció de la línia elèctrica de molt alta tensió es tracta d’un macroprojecte energètic que inclou una nova línia que creuarà el sud de Catalunya i ocasionarà impactes en el paisatge, el territori, la ciutadania, les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori català. Per això, amb la moció, aprovada amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita i l’abstenció del PSC, l’Ajuntament de la Ràpita demana al govern espanyol la retirada del projecte i l’elaboració d’una estratègia coordinada amb el territori que faci partícips els agents afectats i protegeixi les zones d’alt valor agrícola i forestal.

D’altra banda, el plenari ha aprovat, per unanimitat, defensar els drets humans de les persones refugiades de l’Afganistan i oferir el seu suport a l’acollida i el treball conjunt amb les entitats locals que actuen en aquest terreny. De la mateixa manera, l’Ajuntament de la Ràpita reclama que, des de les institucions implicades a tots els nivells, s’implementin accions de cooperació al desenvolupament amb membres de la població afganesa que per promoure una societat justa, inclusiva i democràtica que respecti la sobirania del poble d’Afganistan. Així com finalitzar els acords per a la venda d’armament a tercers països que donen suport polític i material al règim talibà.

A més, el plenari també ha aprovat una moció conjunta d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita en defensa del president Carles Puigdemont davant els fets ocorreguts aquests darrers dies. El consistori rebutja la seva detenció amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i l’abstenció de JxCAT. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha volgut agrair als grups polítics que han subscrit la moció, ja que “és de justícia que el plenari de la Ràpita ens posicionéssim clarament en bloc davant la situació que s’està vivint per aquesta detenció del president Puigdemont, per defensar la democràcia i escoltar el poble català”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 52

Últimes notícies