HomePolíticaLa Ràpita referma la seua aposta per atraure inversors i convertir el...

La Ràpita referma la seua aposta per atraure inversors i convertir el Matadero en un hotel

L’Ajuntament de la Ràpita fa temps que treballa en la recerca d’inversors per tal de convertir la parcel·la del Matadero en un hotel. De fet, recentment la Junta de Govern local de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat l’estudi econòmic i financer que analitza la viabilitat de la parcel·la hotelera del Matadero.

Es tracta d’una parcel·la de 5.400 metres de sostre edificable, de titularitat municipal, d’ús exclusiu hoteler, situada en un enclavament singular, a primera línia de mar. “Per tal de facilitar estes tasques de recerca d’inversors, ara també podem entregar un estudi econòmic financer, que et diu la inversió que hi has de fer, la rendibilitat que et genera, l’any d’amortització de la inversió… perquè tinguen més detalls a l’hora de valorar la possible inversió”, explica l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

La parcel·la d’ús exclusiu hoteler disposa de
5.400 metres de sostre edificable

Pel que fa al dimensionament d’este possible hotel, el batlle assenyala que, segons l’estudi, “el Matadero podria esdevenir un hotel de quatre estrelles, d’entre vuitanta i un centenar d’habitacions, la inversió del qual rondaria els 10 milions d’euros”. En tractar-se d’una xifra tan quantiosa, Caparrós detalla que “no és fàcil trobar un inversor disposat a fer este grau d’inversió, però hi estem treballant. Hi ha converses obertes amb diferents possibles inversors”. De fet, apunta que abans de la pandèmia hi havia una “oferta prou madura” sobre la taula; tanmateix, la covid va refredar-la.

Projecte estratègic

La Ràpita és un municipi que atrau un gran nombre de turistes; no obstant això, té un hàndicap d’allotjament hoteler, i és que només disposa d’un miler de places hoteleres. El Govern republicà fa anys que té este projecte “estratègic” entre mans per tal “d’augmentar l’oferta de places hoteleres al municipi i ser més competitius i més atractius”, referma l’alcalde.

És per això que van fer una modificació urbanística perquè la parcel·la, que tenia diferents usos, passés a ser exclusivament hotelera. Posteriorment, es va fer un avantprojecte arquitectònic per a estudiar el dimensionament que podria tenir esta parcel·la hotelera.

Caparrós apunta que la parcel·la es troba en una ubicació immillorable, per la qual cosa este possible hotel “tindria unes vistes magnífiques, perquè està a primera línia de port i també a l’entrada del Delta”, i a més a més, “també tindria el valor afegit d’estar situat al km 0 de la nova Via Verda Val de Zafán, un projecte en el qual estem treballant amb la Diputació de Tarragona. Així mateix, este hotel acabaria sent la cirereta del pastís del projecte Ròtula Delta, que vol transformar tota la zona nord-est del nostre municipi”.

Amb tot, l’alcalde de la Ràpita determina que l’objectiu no és que el municipi estiga “massificat de places hoteleres, però sí que entenem que hem d’augmentar-ne l’oferta, perquè això pot fer-nos atractius per a diferents tipus d’esdeveniments, i, a més, reforçar-nos com a capital turística de les Terres de l’Ebre”. Així, el possible hotel al Matadero donaria resposta a les necessitats que hi ha al municipi, que van lligades al model turístic familiar, de natura, d’entorn, de cicloturisme.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 39

Últimes notícies