HomeEconomiaLa Ràpita serà la seu del Hub EcoBlava Terres de l’Ebre

La Ràpita serà la seu del Hub EcoBlava Terres de l’Ebre

La Ràpita esdevé la seu del Hub EcoBlava Terres de l’Ebre, una iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Ràpita per generar i afavorir l’economia blava de les Terres de l’Ebre. El Hub EcoBlava s’ubicarà al Centre d’Economia Blava i s’adreça al sector de l’aqüicultura de Catalunya, les confraries de pescadors, els centres de recerca i formatius, les empreses turístiques i d’activitats nàutiques, els centres de desenvolupament econòmic i altres empreses relacionades.

Els principals objectius d’aquesta iniciativa són impulsar la promoció conjunta en mercats internacionals i atreure inversions i noves línies de finançament per a projectes d’economia blava. Així com obtenir beneficis fiscals i avantatges administratius per a noves implantacions i alinear el territori amb les polítiques d’economia blava de la Unió Europea.

Aquesta tarda, s’ha constituir el hub al Centre d’Economia Blava. En l’acte han estat present el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez.

L’alcalde ha exposat que “el Hub EcoBlava ens permetrà unir totes les empreses del sector marítim i les institucions que estem impulsant projectes de desenvolupament econòmic a partir de l’economia blava i, per tant, tenir el punt de trobada per sumar esforços i així aconseguir projectes i dinamitzar el teixit empresarial, el municipi, el territori i el país”.

Per la seva banda, el director general ha destacat que “pugem un esglaó més perquè tenim un territori madur amb una comunitat de practicants d’economia prou madura per anar més enllà a nivell de territori i de país”. “A nivell europeu hi ha una política creixent de desenvolupar polítiques blaves, allò que es coneix com l’economia blava sostenible, la política marítima integrada”, ha explicat Tudela.

“El Hub Ecoblava és la voluntat de les Terres de l’Ebre de ser protagonistes en l’estratègia de desenvolupament de tota l’economia blava del país”, ha apuntat el delegat del Govern. A més, ha afegit que “tenim un mapa d’actors que constitueixen un ecosistema únic al país i, avui, des de la Ràpita, es mostra la voluntat clara de liderar-ho a nivell de país”.

Seguint la mateixa línia, Gómez ha considerat que “el hub neix perquè tenim empreses i potencialitat d’engegar accions conjuntes”. El director dels Serveis Territorial ha indicat que “si som capaços de generar actius comuns i d’arribar a noves inversions i noves línies de finançament que arriben de la Unió Europea, les Terres de l’Ebre complirem les expectatives per poder desenvolupar aquest sector”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies