HomeCulturaLa rapitenca Carme Cruelles assoleix el 42è Premi de Poesia Jacint Verdaguer...

La rapitenca Carme Cruelles assoleix el 42è Premi de Poesia Jacint Verdaguer d’Osona

El jurat acorda per unanimitat que l’obra Caldrà la pluja de Carme Cruelles Rosales sigui l’escollida d’entre un total de 55 obres presentades al premi Jacint Verdaguer de Calldetenes.

El poeta i dramaturg Lluís Solà ha estat l’encarregat de lliurar el premi de poesia dissabte 18 de setembre a l’auditori de Calldetenes. Caldrà la pluja rep un premi de 3.000 euros i sortirà publicat el proper sant Jordi.

El recull es pot dir que naix com a continuació d’una obra poètica que va aparèixer cap al 2016 i que s’ha anat expandint a poc a poc en els últims temps.

Així Delta, Com fileres de formigues, El naufragi de la llum i, ara, Caldrà la pluja donen voltes a una idea persistent: la intempèrie del jo poètic i la consegüent recerca del sopluig o del redós, sigui a través de l’amor sigui a través dels propis versos a partir d’un exercici metapoètic força recurrent en tota l’obra.

Potser és una poesia sobre la desesperança però sense desesperació, serena, calmada, en la qual el jo poètic queda fusionat amb tot d’elements externs que li serveixen de recer. De fet, el recull poètic es tanca així:

Et toco els dits amb la punta dels llavis / i em dones noms ardents arran de boca. / A poc a poc el món es torna a obrir“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies