HomeCulturaLa rapitenca Carme Cruelles guanya el 31 Premi de Poesia Arnau de...

La rapitenca Carme Cruelles guanya el 31 Premi de Poesia Arnau de Palomar de Riudoms

El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar ha escollit l’obra ‘Alè de núvol’ de la rapitenca Carme Cruelles com a guanyadora del 31 Premi de Poesia Arnau de Palomar de Riudoms, entre un total de 39 obres d’arreu de Catalunya.

El recull tracta de 36 haikus que amb el títol provisional ‘Alè de núvol’, i segurament es publicaran amb un altre recull de tankes, que portarà per nom ‘Una mar d’hores’.

En esta obra, Cruelles fa un homenatge a la costa casenca a la qual se sent estretament lligada. D’esta forma la natura pren força per evocar el tòpic poètic de l’amor. El jo poètic troba un ràfal sòlid en els elements naturals que li fan de temple i de llar. A més, el respecte per la llengua catalana s’entreveu en molts versos que de manera expressa recupera mots com: esgatinyar-se, sendera, perdre el senderi, esbroquellar-se, anar espai.

L’autora en la seua intervenció durant l’acte, ha reclamat resistència davant els “menyspreus” i les “persecucions” que la volen diluïda i absorbida la llengua catalana. També ha insistit en el fet d’estar “ben atents” a no deixar esllanguir una llengua mil·lenària i s’ha servit d’este haiku per tal de fer encara més suggeridora la demanda:

 

“Ets pell encara
on acampo amb desfici,
abrigall tebi.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 20

Últimes notícies