HomeInfraestructuresLa reobertura de la carretera d'Horta i Arnes satisfà els alcaldes i...

La reobertura de la carretera d’Horta i Arnes satisfà els alcaldes i tranquil·litza el sector turístic

Aquest divendres a la tarda es reobre la carretera T-333, l’eix viari Horta de Sant Joan – Prat de Comte, tancada des de fa just un mes per les fissures detectades en el fals túnel de la via. Els alcaldes estan satisfets amb la celeritat que el Departament de Territori ha adequat un desviament provisional mentre no es resol quin és l’origen del trencament del túnel i es repara. L’últim mes el trànsit s’ha desviat per l’eix viari Horta de Sant Joan-Gandesa-Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12), un trajecte d’una hora o més, gairebé el doble del que costa per arribar a Tortosa per la T-333. La reobertura també afavoreix el sector turístic que ha patit alguna cancel·lació i menys afluència durant aquest període.

La T-333 és la carretera principal per enllaçar des d’aquests municipis amb la zona del Baix Ebre i l’autopista A7-7, i “és una artèria molt important” per als pobles del sud de la Terra Ata i el Matarranya. Com ha apuntat l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martín, el pas alternatiu s’ha adequat “molt ràpid”. Ha calgut assegurar amb malles metàl·liques els talussos del nou tram, que ressegueix l’antiga carretera, i s’han habilitat dos carrils en cada sentit per on podran circular tota classe de vehicles. “Estem a inicis de juliol i ja està condicionat i han reduït els dies que ens havien dit al principi. Ho valorem molt positivament”, ha destacat Martín. L’alcalde d’Arnes, Joaquim Miralles ha agraït que “el Departament hagi fet la feina que se’ls va demanar” i en uns tempos que els satisfan. “S’obre abans del dia que es va dir”, ha remarcat.

Durant els trenta dies que la carretera ha estat tallada s’ha reduït l’afluència de visitants a la zona i això estava preocupant els restauradors i el sector turístic, ja que ha coincidit amb l’inici de la temporada d’estiu. “Ens fa molta falta el turisme i més amb la crisi de la covid. Les cases rurals van notar que havien tingut alguna cancel·lació i es notava menys afluència. Era una preocupació molt gran. Per al sector, que s’obri el tram provisional avui, 2 de juliol, és una molt bona notícia”, ha agraït Miralles.

A finals de juliol, el Departament ha convocat els alcaldes per explicar-los les opcions que estudien per reparar el fals túnel. Com ha apuntat Martín, si la reparació del túnel s’allarga “més del que els agradaria”, aquest vial alternatiu dona una solució a mitjà termini. “Ara ja no estem preocupats. Evidentment s’ha d’arreglar, però amb el desviament, el temps que perds és mínim i si costa més arreglar el túnel, ja no hi haurà problema”, ha dit Miralles.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 3

Últimes notícies