HomeSense categoriaLa Ribera d’Ebre rebrà centenars de visitants durant la floració dels arbres...

La Ribera d’Ebre rebrà centenars de visitants durant la floració dels arbres fruiters

La Ribera d’Ebre encara el mes de la floració de presseguers, cirerers i ametllers. Un fenomen natural que, en els últims anys, s’ha convertit en tot un reclam turístic.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb diversos ajuntaments, preparen per a estes setmanes tot un seguit d’activitats perquè els visitants, a més de visitar els camps florits, puguen conèixer altres actius, com el patrimoni històric, els productes naturals o els paisatges de la Ribera.

A la pàgina web http://www.turismeriberaebre.org, el Consell Comarcal dona a conèixer diverses activitats que es poden fer de forma guiada a poblacions de la comarca com Benissanet, Flix o Vinebre, a les quals està previst que se n’afegisquen d’altres com ara Tivissa, Miravet o la Torre de l’Espanyol. També s’ha editat un tríptic imprès amb les diferents ofertes.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, assegura que “la floració és un actiu característic de la nostra comarca i, davant l’interès de molts visitants, volem potenciar-ho, posar-ho en valor, i que la gent que ens vinga a conèixer per a això també puga tastar els nostres productes, veure els nostres paisatges o gaudir de les nostres tradicions”. En este sentit, Carim ha recordat la festa de la clotxa, que tindrà lloc el proper 17 de març a la població de Darmós, la més petita de la comarca, vinculada al terme municipal de Tivissa, i que té previst repartir unes 1.500 clotxes.

 

Tres ofertes diferents

Les ofertes que ja es poden contractar inclouen tres experiències diferents, a Benissanet, Flix i Vinebre.

Pel que fa a Benissanet -el municipi que va començar a explotar l’atractiu de la floració i el principal productor d’auberge a les Terres de l’Ebre- oferta, entre el 7 i el 31 de març, dos rutes diferents, a peu i en bicicleta. D’una banda, hi ha la possibilitat de fer una ruta de 7 km en bicicleta entre els presseguers florits i combinar-la amb la visita al refugi antiaeri de la Font Gran, per a acabar amb una degustació de dolços típics de la comarca. D’altra banda, també hi ha la possibilitat de recórrer a peu alguns paratges del camí de sirga, amb la possibilitat de combinar-ho lliurement amb una visita al poblat ibèric del Castellet de Banyoles Tivissa, al castell de Miravet o als espais de la Batalla de l’Ebre.

A Flix, l’Associació Cultural La Cana oferix una ruta a peu pel Pla d’Ini, travessant l’emblemàtic pas de barca on, en finalitzar, s’oferix un tast de vermuts. La ruta es pot combinar també amb la visita al Molí d’Oriol, el refugi antiaeri, o el castell nou.

A Vinebre, l’Ajuntament ha dissenyat una ruta entre arbres florits, de 3 km, que acaba amb un tast de vins rosats, admirant diferents paisatges característics de la Ribera d’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies