HomeSocietatLa Ribera d'Ebre treballa per crear nou talent amb la formació de...

La Ribera d’Ebre treballa per crear nou talent amb la formació de professionals en tecnologia 5G

Aquesta setmana, els alumnes del mòdul formatiu sobre Tecnologia 5G —dins el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes Microinformàtics i Xarxes que imparteix l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre— han començat la part pràctica curricular a CoEbreLab 5G Rural. La nau industrial ubicada al Polígon del Molló de Móra, un laboratori, propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha esdevingut el centre de referència d’ús i proves en 5G a la Catalunya rural gràcies a la implicació de la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT, a través del projecte Àrees 5G.

Amb aquestes activitats pràctiques i la seua avaluació acaba el primer mòdul formatiu 5G, que ha servit de prova pilot per a introduir nous alumnes en el desenvolupament d’aquesta tecnologia a les Terres de l’Ebre. La iniciativa va iniciar-se fa un any fruit de la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV, Departament d’Educació i Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Alumnes, administració i empreses ens hem trobat per posar en pràctica coneixements i, perqué no dir-ho, somnis. Els alumnes del nostre territori seràn els primers que testaran aquest projecte, que si bé és poc de tangible, té una gran potencialitat. Treballem pel futur i i ho fem al costat dels més joves”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.

El mòdul formatiu sobre tecnologia mòbil 5G ha ocupat 66 hores lectives dins del pla d’estudis del cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i i ha estat dividit en dues parts: una, centrada en la part del maquinari (desplegament de la xarxa, dispositius 5G, etc.) i, l’altra, dirigida especialment als servidors al núvol. La part teòrica s’ha desenvolupat dins de l’aula, i la part pràctica, que requereix material específic, a CoEbreLab 5G Rural.

La formació de docents

L’abril i maig de l’any passat, la Fundació i2Cat i l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV van impartir un cicle de xarrades formatives sobre tots els aspectes del 5G a diferent professorat de l’Institut de Móra d’Ebre i d’altres centres docents com l’Institut de Flix, amb l’objectiu d’encaixar la formació en 5G i en digitalització als Cicles Formatius del món de l’electrònica i la informàtica. Enguany, està previst que la formació s’ampliï a professors de centres de les quatre comarques de l’Ebre amb la finalitat que es puguin oferir nous mòduls 5G en cicles formatius de Grau Mitjà i superior els cursos vinents. “Amb tot aquest procés, volem aconseguir que les empreses del territori tinguin al seu abans tècnics especialitzats en tecnologia 5G, en un projecte pioner a Catalunya per a la captació i formació de nou talent“, ha explicat Albert Pujol, dinamitzador TIC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La 5G a primària

D’altra banda, el pròxim 16 de juny, la Mobile World Capital Barcelona té previst fer una prova pilot de formació sobre tecnologia adaptada a estudiants de primària. Aquesta formació se celebrarà al laboratori CoEbreLab 5G i hi participaran una quarantena d’alumnes de l’escola Enric Grau i Fontseré de Flix i de l’escola Pàmies de Ginestar. S’ha programat un taller per explorar diferents àrees de coneixement mitjançant la tecnologia amb l’objectiu de contribuir a millorar el seu entorn i a potenciar el seu desenvolupament personal i professional.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 80

Últimes notícies