HomeSocietatLa segona edició d’Orígens incorpora novetats i duplica les activitats

La segona edició d’Orígens incorpora novetats i duplica les activitats

Del 12 al 14 d’octubre la Ràpita tornarà al seu passat amb la segona edició de la mostra Orígens, que per enguany ha programat el doble d’activitats. La festa, que recrea la vida pagesa i marinera de la Ràpita a principis del segle xx, comptarà també amb la participació i implicació de més entitats, i es preveu que hi haja més participació de la ciutadania. Com a novetat, enguany hi haurà una ciutat convidada, que serà Amposta.

una vuitantena d’activitats En la segona edició d’Orígens s’hi han programat gairebé una vuitantena d’activitats, amb la implicació d’una trentena d’entitats. No només ha crescut la quantitat d’actes, sinó també la qualitat; i enguany s’ha reforçat especialment l’apartat musical amb actuacions destacades, com les de Pep Gimeno Botifarra, que actuarà amb la Banda de l’Agrupació Musical Rapitenca, o un espectacle dels Quicos, que portaran un concert amb cançons recopilades per a l’ocasió.

“Ja es comença a notar en l’ambient que la ciutadania rapitenca té ganes de viure una nova edició d’una proposta que ha fet seua des del primer moment, i esta empenta, la dels organitzadors i voluntaris, i la del gruix del veïnat, permet que en només dos edicions es faça un salt quantitatiu molt important pel que fa a les activitats”, va destacar l’alcalde, Josep Caparrós, en la presentació d’Orígens el passat dimarts, dia 25 de setembre. L’alcalde també va explicar que les modistes del poble tenen molta faena estos dies per a atendre els encàrrecs de vestimenta, la qual cosa fa preveure un augment de la gent que es vestirà com ho feien els seus avantpassats.

Pel que fa a les novetats incloses en el programa i que fan referència a la vida marinera, s’ha confirmat l’estada de les embarcacions Santa Eulàlia i Sant Ramon, a bord de les quals es produiran activitats diverses i que també estaran obertes per a ser visitades. També hi haurà una regata de muletes o l’arribada d’embarcacions de vela llatina des de l’Ametlla de Mar, Cambrils i el mateix port de la Ràpita. En el sector de la pagesia, hi seran novetats destacades la integració del món de la ramaderia, amb un espectacle d’una hora, i també que a l’antic ‘Matadero’ s’hi reproduirà un mas de la zona amb la fauna domèstica. A més, es continuarà amb activitats com  l’arribada de peix i la subhasta, molt populars l’any passat.
Pel que fa al cartell d’espectacles musicals, a més de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i l’espectacle dels Quicos, també hi haurà un ball d’envelat, cant de rondalles, amb notable presència de dones cantadores; i espectacles literaris, musicals i itinerants,  amb Pili Cugat, Juanito Aragonés o Jesús Pescador, entre d’altres. Per a incentivar la participació ciutadana s’han programat concursos de balcons i façanes, d’aparadors, de vestits d’època, de forçuts, de morra o un campionat de bac.

També hi haurà tavernes d’entitats; els restaurants faran menús especials amb cuina tradicional; i els bars elaboraran tapes populars per a l’ocasió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 27

Últimes notícies