HomeSalutLa Setmana Sense Fum omple d’activitats els centres de l’ICS Ebre

La Setmana Sense Fum omple d’activitats els centres de l’ICS Ebre

Els centres de l’ICS Terres de l’Ebre celebra el Dia Mundial Sense Tabac, en el marc de la XXIV Setmana Sense Fum, que esta edició té com a lema “Millor el moviment que no el fum o el vapeig“.

L’objectiu és crear consciència sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

Les professionals professionals de la campanya antitabac de l’ICS Ebre recorden que “la setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes”.

Els centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) han organitzat activitats informatives i participatives adreçades a la població i als mateixos professionals.

Els usuaris de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta han pogut atansar-se a un estand informatiu situat a l’entrada principal per a rebre informació i consells personalitzats, per part de professionals sanitaris, sobre els beneficis de no fumar. Així mateix, alumnes del Grau d’Infermeria de la URV Tortosa han fet enquestes per a fer una anàlisi posterior de les dades relacionades amb el consum de tabac.

Durant tota la setmana, la majoria dels centres sanitaris, com el de Flix, Alcanar, Ametlla de Mar, el Perelló o la Sénia, han instal·lat taules informatives on els professionals sanitaris han fet difusió a la comunitat dels avantatges de no fumar amb el suport de tríptics, cartells, pins i altres elements informatius.

El 26 de maig, el CAP Baix Ebre va organitzar una caminada saludable per Tortosa, des del mateix CAP fins al final del passeig Rivera, amb una activitat de força final, a càrrec de Fitness WIN Tortosa. A més, han organitzat el concurs Una frase que inspire els altres a deixar de fumar” amb la participació dels centres sanitaris de Bítem, Tivenys, Campredó i Temple.

Per promoure l’exercici físic i un entorn sense tabac, l’EAP La Ràpita-Alcanar el 25, 26, 30 i 31 de maig organitzen un scaperoom “L’habitació sense fum”, obert a tota la ciutadania, així com un concurs de fotografia al qual es pot participar fins al 4 de juny.
Tanmateix, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal de La Ràpita, ha preparat una l’exposició “Tabac al Descobert”, amb bibliografia relacionada i una taula informativa, que es pot visitar fins a final de mes. A més, també s’exposaran les fotografies guanyadores del concurs de fotografia.

Per la seua banda, l’EAP de Flix ha creat la campanya ‘Si la cigarreta vols deixar, al CAP de Flix et podem ajudar’, que inclou tots els consultoris locals, per a conscienciar la ciutadania d’una forma divertida sobre la importància de deixar de fumar. A més, a la seua visita a la plaça del mercat s’han fet proves d’espirometria per a mesurar la capacitat pulmonar de les persones fumadores i no fumadores i s’han donat consells per deixar de fumar i no augmentar de pes.

Els diferents equips d’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre també han portat a terme tallers amb l’alumnat de primària i ESO de Flix, Móra d’Ebre, Santa Bàrbara, Ametlla de Mar, el Perelló, Tortosa i Amposta. Han realitzat diferents activitats com el joc de la calculadora o la creació d’un mural amb aquelles coses que es podrien comprar si es deixés de fumar. També s’han treballat els mites relacionats amb el tabac i les emocions que sorgeixen al saber la composició del tabac i s’han donat consells sobre com deixar de fumar i cuidar l’alimentació.

L’EAP d’Amposta ha impulsat una jornada formativa, una sessió d’activitat física dirigida a tota la ciutadania i un vídeo que inclou diferents testimonis. També està a disposició el testimoni de dos exfumadores per Amposta Ràdio. Mentre que l’EAP Sénia i Ulldecona ha impulsat un taller del Grup Tabac per parlar sobre els motius per a deixar de fumar i els beneficis aconseguits, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 27

Últimes notícies