HomeSocietatLa Taula de Consens pel Delta i el Govern visiten els Països...

La Taula de Consens pel Delta i el Govern visiten els Països Baixos per conèixer projectes de protecció de la costa

Una delegació formada pel director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i representants de la Taula de Consens pel Delta, així com representants del Ministeri viatjaran aquest dijous i divendres als Països Baixos per conèixer quines són les mesures de gestió de la sorra que es fa en aquest país, per tal de mantenir la línia de costa. Intercanviaran experiències per millorar la protecció del delta de l’Ebre després de visitar les dunes d’Hondsbosssche, a la ciutat de Deft, on es desenvolupa un projecte innovador per preservar la línia de costa. També es reuniran amb l’associació Ecoshape, que aglutina universitats, centres de recerca i grups ecologistes.

La delegació tancarà el viatge amb una reunió amb l’agència Rijkswaterstaat del Ministeri holandès d’Infraestructura i Gestió de l’Aigua, i una visita a Deltagost, unes instal·lacions on s’investiga l’efecte de les onades en les estructures i la vegetació.

L’última parada del viatge serà a la costa de Delfland, on es visitarà l’anomenat ‘Motor de Sorra’. Aquest projecte pretén evitar la regressió de les platges, dipositant una gran quantitat de sorra a la costa perquè la marea, el vent o les onades la vagin distribuint de manera natural per tot el litoral. Segons ha detallat la Generalitat, aquest gran dipòsit nodreix progressivament la carena dunar en un llarg tram de costa i durant un llarg període de temps, i contribueix a regenerar els espais naturals així com a millorar la seguretat davant d’inundacions i temporals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 42

Últimes notícies