HomeMedi AmbientLa Taula de l'Aigua de les Terres de l'Ebre recull una seixantena...

La Taula de l’Aigua de les Terres de l’Ebre recull una seixantena de propostes per millorar la gestió hídrica

La comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua a les Terres de l’Ebre ha recollit una seixantena de propostes sobre la gestió de recursos hídrics al territori. Revisar i millorar la xarxa en baix dels municipis; modernitzar els regadius i fer-los més eficients; regular l’ús de l’aigua potable; reaprofitar l’aigua de la pluja en equipaments, edificis i indústries; i forçar la participació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) en la Taula Nacional de l’Aigua, en són algunes. En una segona sessió tècnica, que s’ha fet aquest dimarts a Tortosa, els representants institucionals i socioeconòmics que formen part de la comissió les han posat en comú a través de dos grups de treball.

La comissió també traslladarà mesures com regular l’obra nova per augmentar el reaprofitament de l’aigua i fer-ne un ús eficient; fer pedagogia per conscienciar la ciutadania sobre el consum de l’aigua com a bé escàs; o assegurar un cabal ecològic per al delta de l’Ebre. Òrgans com la Taula Nacional de l’Aigua demanen que tinguin caràcter “permanent” i que no només es convoquin en episodis de sequera. Des de l’Ebre també es reivindica més recerca, concertació territorial i coordinació, dissenyar un pla que optimitzi la gestió forestal, i una transició agroalimentària per adaptar conreus i fer-los més resistents.

La comissió l’encapçala la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, i hi participen les cambres de Comerç de Tortosa i Reus, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), PIMEC, les comunitats de regants de la Dreta de l’Ebre, l’Esquerra de l’Ebre, de la Terra Alta i del Xerta-Sénia, les organitzacions sindicals UGT, CCOO, USOC, Unió de Pagesos (UP) i JARC, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’IRTA, l’Observatori de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i SEO-Bird Life.

La tercera sessió prevista es farà al segon trimestre d’enguany per definir les conclusions que s’elevaran a la Taula Nacional de l’Aigua.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies