HomeSalutLa taxa d’acceptació de la vacuna contra la covid-19 augmentat globalment i...

La taxa d’acceptació de la vacuna contra la covid-19 augmentat globalment i se situa en el 79,1%

L’acceptació de la vacuna contra la covid-19 ha augmentat a escala global i s’ha situat en el 79,1% el 2022. Aquest resultat representa un increment del 5,2% respecte el 2021. Així ho revela una enquesta realitzada a 23 països, el que representa el 60% de la població mundial. Tot i això, les dades també indiquen que l’acceptació ha disminuït a vuit països i que gairebé una de cada vuit persones vacunades, en particular els homes i les dones més joves, mostra reticència a rebre una dosi de reforç. L’estudi, liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona i la CUNY Graduate School of Public Health and Health Policy, s’ha publicat aquest dilluns a ‘Nature Medicine’.

L’estudi assenyala que de les 23.000 persones enquestades (1.000 per país), el 79,1% estava disposat a acceptar la vacunació. Així mateix, indica que també ha crescut el posicionament favorable dels pares i mares a vacunar els seus fills i filles, passant del 67,6% el 2021 al 69,5% el 2022. No obstant això, vuit països han registrat un augment en la reticència (de l’1,0% al Regne Unit al 21,1% a Sud-àfrica). A més, gairebé una de cada vuit persones vacunades enquestades dubta sobre les dosis de reforç. Aquesta indecisió és més gran entre els grups d’edat més joves (18-29 anys). “Hem de romandre atents en el seguiment d’aquestes dades, contenir les variants de covid-19 i abordar la indecisió, que pot suposar un repte per als futurs programes d’immunització contra el virus“, ha afirma Ayman El-Mohandes, degà de la CUNY Graduate School of Public Health and Health Policy i un dels autors de l’estudi.

L’enquesta també proporciona informació nova sobre els tractaments rebuts. A escala mundial, la ivermectina es va donar amb la mateixa freqüència que altres medicaments aprovats, malgrat que l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes no en recomanen l’ús per prevenir o tractar el coronavirus.

A més, gairebé el 40% dels enquestats han declarat prestar menys atenció que abans a la nova informació sobre la covid-19 i donar menys suport als mandats de vacunació.

Diversitat en la reticència a les vacunes

Segons l’estudi, en alguns països la reticència a les vacunes està associada a variables com el sexe femení (Xina, Polònia i Rússia), no tenir títol universitari (França, Polònia, Sud-àfrica, Suècia i els EUA) o tenir ingressos més baixos (Canadà, Alemanya, Turquia i Regne Unit). A banda, el perfil de les persones que presten menys atenció a la pandèmia varia segons els països.

Els nostres resultats mostren que les estratègies de salut pública per augmentar la cobertura de les dosis de reforç han de ser més sofisticades i adaptables a cada entorn i població diana“, ha afirmat Jeffrey V Lazarus, cap del Grup de Recerca en Sistemes de Salut d’ISGlobal i coautor de l’estudi. “Per millorar l’acceptació de la vacuna, les estratègies han d’incloure missatges que transmetin compassió enlloc de por i utilitzar missatgers de confiança, especialment professionals de la salut“, ha afegit.

En aquest sentit, els responsables de les enquestes també assenyalen que les dades proporcionades poden ser útils perquè els líders polítics, els professionals sanitaris i els investigadors abordin la reticència a les vacunes de forma més eficaç.

Aquestes enquestes s’han desenvolupat a 23 països altament poblats i molt afectats per la pandèmia: Alemanya, Brasil, Canadà, Xina, Corea del Sud, Equador, Espanya, Estats Units, França, Ghana, Índia, Itàlia, Kenya, Mèxic, Nigèria, Perú, Polònia, Regne Unit, Rússia, Singapur, Sud-àfrica, Suècia i Turquia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 62

Últimes notícies