HomeMedi AmbientLa temporada de platges ha començat a Alcanar amb els reconeixements Bandera...

La temporada de platges ha començat a Alcanar amb els reconeixements Bandera Blava, Sender Blau i Platges Verges

La temporada 2021 de platges s’ha encetat al terme municipal d’Alcanar amb la vint-i-setena Bandera Blava onejant a la platja les Cases-Marjal, i també amb els reconeixements de Sender Blau i Platges Verges. A més, el Programa de vigilància i informació de l’Agència Catalana de l’Aigua ha tornat a qualificar les aigües de bany del nostre municipi com a excel·lents per la seua qualitat sanitària.

També hi ha hagut altres novetats respecte a l’any anterior, com el retorn del servei de dutxes a les platges de Bandera Blava les Cases-Marjal, Maricel i Martinenca, després que l’any passat s’anul·lessen per evitar la interacció social davant la covid-19, o l’ampliació del servei de socorrisme al Maricel i Martinenca, que se sumen a les Cases-Marjal.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha detallat que “des de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis s’ha treballat amb maquinària pesant per arranjar diferents zones, així com en la instal·lació de les dutxes i passarel·les i la senyalització perquè les platges estiguen en les millors condicions”.  

El regidor ha agraït la implicació “dels diferents departaments de l’Ajuntament que han treballat en la posada a punt així com a la campanya Catalunya Clean Up Challenge per portar a terme accions que permeten tenir la platja lliure de plàstics”. Bort ha anunciat que abans de l’acabament de la temporada d’estiu, el pròxim 14 de setembre, “es faran altres campanyes de neteja de platges i espais naturals”.

El regidor de Turisme, Jordi Monfort, s’ha mostrat satisfet “d’iniciar la temporada de platges amb el reconeixement a la qualitat de l’aigua i serveis que s’ofereixen”. A les Cases d’Alcanar, el Marjal ha rebut un any més el distintiu Bandera Blava que reconeix internacionalment la qualitat de les seues platges, atorgat pel tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental) en col•laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal encadena d’aquesta forma 27 anys consecutius d’una Bandera Blava que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal•lacions, la prestació de serveis, la informació, l’educació ambiental i la qualitat de l’aigua de les platges.

El sender blau ha tornat a aconseguir el reconeixement que rep des del 2013 de part dels mateixos organismes. Enguany aquest sender s’ha ampliat, connectant l’Oficina de Turisme amb la desembocadura del riu Sénia per a recorre tot  el litoral sud d’Alcanar. El guardó Sender Blau premia la transformació dels litorals en valuosos recursos per a la realització d’activitats esportives, turístiques i d’educació ambiental. “En el cas de les Cases, el sender blau és un itinerari ideal per a passejar o anar en bicicleta mentre es contemplen vestigis de la guerra civil i diferents espais naturals”, ha recordat el regidor de Turisme. Així mateix, es manté el guardó de platges Verges  des de l’Estanyet fins a la desembocadura de Sòl de Riu que atorga l’entitat Ecologistes en Acció.

La veterana platja per a gossos la, Platjola, també s’ha adequat de cara a la temporada d’estiu. I com cada any, durant la campanya estiuenca, des de l’Oficina Municipal de Turisme es donen clauers en forma d’os per a posar-hi les bossetes on es depositen els excrements dels animals.  Així mateix, les persones fumadores poden acostar-se a l’Oficina i adquirir un cendrer portàtil per a ficar-hi les cigarretes i no embrutar les platges del litoral.

Finalment, l’Ajuntament ha reeditat cartelleria nova de platja, que inclou la normativa covid-19 i les  normes de comportament i usos de platja.  En aquest sentit, el regidor de medi ambient ha recordat als usuaris i usuàries que “cal seguir les indicacions que marquen els panells informatius de cada platja per evitar sancions, a més, els gossos han d’anar lligats pel passeig marítim i cal recollir els d’excrements dels animals”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 82

Últimes notícies