HomeEnergiaLa Terra Alta comença a estudiar com reaprofitar energèticament la biomassa de...

La Terra Alta comença a estudiar com reaprofitar energèticament la biomassa de boscos i camps de conreu

Administracions i agents socioeconòmics de la Terra Alta estudien com reaprofitar energèticament la gran abundància de biomassa forestal i agrícola de la comarca per obtenir energia renovable. Aquest és el gran objectiu que es va marcar aquest dimarts, en la seva primera reunió, la Taula d’Aprofitament de la Biomassa de la Terra Alta. “Hem de tenir clar que d’aquí pocs mesos no deixaran cremar restes agrícoles i haurem de fer alguna cosa amb elles. Intentem treballar el potencial de la Terra Alta per aprofitar-la per crear energia per ajuntaments o entitats privades“, ha subratllat el president del consell comarcal terraltí, Lluís Agut.

La idea, ha afegit Agut, és que els diferents sectors implicats aportin idees, propostes i experiència en aquest “espai de diàleg, treball conjunt i innovació“. Durant la trobada, per exemple, la consultora Símbiosy, encarregada de l’assistència tècnica per a la implementació d’una planta mixta d’aprofitament i gestió de biomassa forestal i agrícola, va presentar els antecedents i el recorregut realitzat fins al moment.

La reunió també va permetre definir els passos a seguir per a la creació del Centre de Valorització de Biomassa i es va dur a terme una identificació d’oportunitats de mercat. També es va fer un recull de possibilitats tecnològiques i la definició dels aspectes tècnics i infraestructurals del Centre de Valorització de Biomassa, així com es va analitzar el suport en la definició de les ubicacions de les infraestructures, l’estudi de l’impacte del Centre de Valorització en l’ocupació i la identificació de noves oportunitats econòmiques i de possibles fonts de finançament. Per acabar, es va definir un full de ruta i es van establir les fases d’actuació per a la implementació de l’aprofitament de la biomassa.

A la primera trobada de la Taula hi van assistir personal tècnic de diverses entitats, com COPATE Entorn Natural i Territori, Serveis Territorials del DACC Secció de Boscos, Centre de la Propietat Forestal, Associació de Propietaris Forestals de la Pobla de Massaluca, la Taula Agrària de la Terra Alta, el Clúster Bioenergia de Catalunya, l’empresa privada ValForestal, així com representants dels ajuntaments i de l’ens comarcal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 21

Últimes notícies