HomeEconomiaLa Terra Alta deixa perdre un FEDER per a potenciar actius turístics

La Terra Alta deixa perdre un FEDER per a potenciar actius turístics

La Terra Alta dixarà perdre una línia de subvencions europees FEDER per tal de crear i potenciar actius turístics a la comarca. El projecte, que afectava sis municipis de la comarca, comptava amb un pressupost d’1.252.274 euros, dels quals 519.862 provindrien de fons europeus. La renúncia per part del Consell Comarcal al projecte argumentant falta de documentació ha enfrontat el grup de Junts amb l’equip de govern, format per ERC, UPTA, FIC i Movem.

El Consell terraltí va celebrar el passat 19 de desembre un ple extraordinari amb un punt per aprovar el projecte executiu del FEDER 2014-2020. L’equip de govern hi va votar en contra mentre que el grup de Junts, a l’oposició, hi votava a favor.

El Consell Comarcal va enviar un comunicat, signat per la presidenta Neus Sanromà, on argumenta que l’equip de govern “s’ha vist obligat” a no tirar endavant el projecte. Segons el comunicat, “falta documentació imprescindible” per part d’alguns ajuntaments i també d’organismes externs. Davant la manca d’esta documentació, en el mateix comunicat s’assegura que no es poden complir els terminis estipulats per optar al finançament i no és possible una pròrroga.

D’altra banda, des de Junts també es va emetre un comunicat on s’assegura que la manca de documentació prové, en gran mesura, d’institucions externes als ajuntaments que s’han compromès a fer arribar tots els documents “dins de termini”. Segons el grup de  Junts, la data límit seria el 30 de novembre del 2021 i s’hauria d’haver executat un mínim del 70% de les intervencions, i el programa hauria d’estar finalitzat abans de 31 de desembre del 2021, amb la possibilitat d’assolir una pròrroga justificada fins al 31 de desembre del 2023.
Algunes de les intervencions que es plantejaven en este FEDER eren la creació d’un centre d’acollida de BTT a Arnes, l’habilitació d’un espai natural per a visites turístiques a Prat de Comte i Caseres o el condicionament i millora de diversos punts de la Via Verda.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 83

Últimes notícies