HomeMedi AmbientLa Terra Alta és la comarca catalana que recicla més fracció orgànica...

La Terra Alta és la comarca catalana que recicla més fracció orgànica i vidre i genera menys residus municipals

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha reconegut la Terra Alta com la comarca que va obtenir el 2019 els millors resultats de recollida selectiva de la fracció orgànica i de vidre i la que menys residus municipals per habitant genera. Com ha apuntat la presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà, a la comarca “sempre s’ha fet la recollida de la brossa amb el format porta a porta”, fet que “ha facilitat l’evolució cap a una recollida selectiva molt més eficient”. Sanromà ha assenyalat que “els bons resultats són conseqüència d’una molt bona predisposició dels veïns i veïnes per fer una correcta gestió dels residus que es generen”.

L’ARC ha reconegut la Terra Alta amb els millors resultats del 2019 en les categories Recollida selectiva de la fracció orgànica, amb un 27,63%; Recollida selectiva de vidre, amb un 10,54%; i en la de Menys generació de residus municipals, amb 370,39 quilos/habitant/any. El reconeixement s’ha fet públic aquest dijous en una cerimònia virtual presidida per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i per Josep Maria Tost, director de l’ARC.

La comarca pren el repte de millorar aquests resultats de reciclatge selectiu. “És important prendre consciència i canviar els hàbits de consum, i d’apostar pel producte local i per aquells productes que integren un clar respecte pel medi ambient. Hem d’aconseguir així reduir la quantitat de residus que generem”, ha dit Sanromà.

Els reconeixements que s’atorguen corresponen a sis categories. A més dels tres de la Terra Alta, el Berguedà ha estat la comarca que més recollida selectiva va generar el 2019 (68,94%) i amb més recollida d’envasos lleugers (10,38%), i Osona ha estat la comarca amb més recollida selectiva de paper i cartó (17,36%).

També Ginestar (Ribera d’Ebre) ha estat reconegut com el municipi de menys de 1.000 habitants que més vidre recicla.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies