HomeEconomiaLa Terra Alta impulsa la bioeconomia circular com oportunitat de riquesa i...

La Terra Alta impulsa la bioeconomia circular com oportunitat de riquesa i ocupació al món rural

El Consell Comarcal de la Terra Alta treballa per impulsar la bioeconomia circular com una de les oportunitats de fixació de riquesa i generació d’ocupació al món rural. A través de l’Estudi de Viabilitat d’Aprofitament de Subproductes Agraris finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, vol elaborar una primera diagnosi de generació de subproductes, així com de les problemàtiques i oportunitats que se’n desprenen. A partir d’aquesta diagnosi, l’estudi permetrà identificar les possibilitats d’aprofitament, així com les barreres existents per a la seua implantació.

En este context, la Taula Agrària de la Terra Alta, que va proposar començar a treballar en este sentit durant la darrera anualitat, es va reunir el passat divendres 10 de juny a la seu del Consell Comarcal amb Símbiosy Industrial, que s’encarrega de dur a terme l’estudi. L’empresa, amb un llarg recorregut en l’impuls i acompanyament a projectes d’economia circular arreu de l’estat espanyol i que participa en diversos projectes europeus per fomentar aquest tipus d’iniciatives, va presentar la metodologia de diagnosi així com diverses opcions d’aprofitament que podrien ser viables a la comarca.

La bioeconomia circular es planteja com una alternativa de desenvolupament sostenible per als territoris rurals i agraris com la Terra Alta. Els assistents van valorar positivament les possibles propostes d’aprofitament per a la millora de la competitivitat de les empreses agràries i agroalimentàries, especialment tenint en compte el context d’augment de despeses energètiques i de matèries primeres, entre les quals destaquen els fertilitzants. A més, la implantació de la bioeconomia circular, plantejada com una alternativa al desenvolupament sostenible als territoris rurals i agraris com la Terra Alta, permetrà la generació de llocs de treball amb diversitat de perfils professionals.

Durant les pròximes setmanes, el projecte es presentarà a les cooperatives agràries de la comarca i es començaran a realitzar entrevistes amb els principals productors de subproductes agroalimentaris per tal d’afinar la diagnosi. Està previst que el projecte finalitze durant el darrer trimestre del 2022, un cop s’haja valorat la viabilitat de les quatre propostes que, a priori, s’intuïsquen amb més possibilitats d’implantació.
La Taula Agrària de la Terra Alta, impulsada pel Consell Comarcal l’any 2021, està formada per les dues Denominacions d’Origen, l’Escola Agrària de Gandesa, la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta i els dos sindicats agraris amb més representació a la comarca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 17

Últimes notícies