La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) rebutja la “imposició de més restriccions” de trànsit als camions per l’AP-7 per reduir l’elevat volum de trànsit pesant a les autopistes.
La patronal recorda que era previsible que l’alliberament dels peatges incrementés el trànsit, més encara quan no s’han acabat de condicionat els antics peatges troncals ni s’ha ampliat a tres carrils els trams més conflictius. Amb tot, recorden que les retencions eren importants ja abans de la pandèmia, quan es va obligar circular els camions per les autopistes encara de peatge. La FEAT recorda que, tot i rebutjar restriccions genèriques, negocia des de fa anys amb el Servei Català de Trànsit (SCT) limitacions puntuals per afavorir el trànsit.
En un comunicat emès aquest mateix dilluns, la patronal tarragonina del transport considera “totalment inoportuna” l’adopció de més restriccions per als camions que no estiguen “prou justificades” i adoptades en el marc de les taules de treball de les entitats i l’SCT, “fugint de l’adopció de mesures improvisades i oportunistes”. “No podem acceptar de cap manera restriccions genèriques que ens facen fora amb independència del grau d’utilització previst a la via que siga”, argumenten.
Recorden la manca d’inversions en infraestructures i el fet que els camions van ser traslladats de les carreteres nacionals a les autopistes perquè es considerava que la seua presència incrementava el perill en aquestes últimes vies. Addueixen que no s’han convertit carreteres nacionals en autovies, no s’han millorat accessos ni àrees de servei. Defensen que la seua tasca és “indispensable” per al teixit productiu i que, en aquest escenari, se’ls assenyale.
Consideren que queixes pels episodis de les últimes setmanes no estan, en absolut, justificades. “És incomprensible que tothom pose el crit al cel per unes retencions, a la sortida o tornada de l’àrea metropolitana de Barcelona, quan el volum de turismes en circulació superava el mig milió. L’estrany haguera estat que no es produïssen, i de fet no eren majors que les que es produïen habitualment abans de la pandèmia”, asseguren.
Els transportistes recorden que el debat sobre aquestes possibles restriccions arriba en un moment en el qual pateixen les conseqüències de l’increment del preu del gasoil i d’altres “elements indispensables”, que generen “una gran preocupació i malestar dins del sector”.