HomeSense categoriaLa Terra Alta organitza el segon Casal Jove d'estiu amb 74 alumnes

La Terra Alta organitza el segon Casal Jove d’estiu amb 74 alumnes

TERRA ALTA // El Casal Jove d’Estiu que ha organitzat l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta ha tingut una durada de tres dies a l’institut Terra Alta de Gandesa.

Les jornades, que s’han dut a terme en horari de 9 h a 14 h, han repetit el format d’èxit de l’any passat amb l’objectiu de facilitar la transició educativa de l’alumnat de Primària a l’etapa de Secundària.

El Casal Jove ha comptat amb l’assistència de 74 noies i nois de la comarca que el curs passat van realitzar els estudis de 6è de Primària i de 1r d’ESO. D’esta manera, els més grans s’han convertit en els amfitrions dels quals al setembre començaran els seus estudis de Secundària a l’institut de Gandesa.

L’Aliança Educació 360 ha destacat el Casal Jove com una bona pràctica, ja que apropa les activitats de lleure en una edat de transició d’etapa educativa i permet la participació de diversos agents a l’hora de difondre l’activitat com són les escoles, instituts, ajuntaments, EAP, serveis socials del Consell Comarcal i la mateixa Oficina Jove.

El Casal Jove d’Estiu ha anat a càrrec de Punt Sud, una entitat de lleure sense ànim de lucre de Gandesa i amb una trajectòria de més de vint anys que els altres anys també ha gestionat les colònies organitzades pel Consell Comarcal de la Terra Alta.

“El projecte Educatiu d’este any s’ha basat en el VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu, en les seues sigles en anglès), analitzant totes les variables i preparant plans alternatius per a poder dur a terme aquesta activitat amb la màxima garantia de seguretat, tenint en compte les circumstàncies actuals de la pandèmia provocada per la covid-19”, assenyala Isabel Ros, presidenta de Punt Sud.
Pel que fa al contingut, aquest any s’ha treballat la igualtat de gènere i la no discriminació del col·lectiu LGBTI amb la col·laboració del SAI Terra Alta.

“S’ha realitzat una dinàmica en què es busca l’empatia i el respecte a la diferència, en la qual els joves han estat sotmesos a preguntes o abordatges pel fet de ser heterosexuals. La idea era imaginar un món a l’inrevés per poder entendre les situacions que aquest col·lectiu ha de viure diàriament”, indica Pilar Ferrando, una de les coordinadores del Casal Jove d’Estiu.

La part més lúdica s’ha concentrat avui, el darrer dia, amb jocs d’aigua, una marató de selfies i un escape room per tot l’institut, per tal de conèixer al complet tots els espais del centre.

La valoració dels tres dies del Casal Jove d’Estiu del Consell Comarcal de la Terra Alta és molt positiva, tant per als organitzadors com per als participants, ja que ha estat un nexe d’unió entre estudiants per reduir els problemes d’integració dels joves que faran el salt a l’institut.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies