HomeSense categoriaLa Terra Alta recull més de 41.000 euros per al Pediatric Cancer...

La Terra Alta recull més de 41.000 euros per al Pediatric Cancer Center projectat al Sant Joan de Déu

La malaltia del càncer preocupa arreu i a la Terra Alta, una comarca rural. La preocupació es va convertir en reacció quan es va posar en marxa La Jornada Solidària de la Terra Alta a Gandesa, que ha recollit en menys de dos mesos més de 41.000 euros per a contribuir a la posada en marxa del Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu, que pretén ser el centre insígnia i referent a Europa en la investigació i el tractament del càncer infantil. 

La campanya i la jornada central, que es va fer el 7 d’abril, van ser possibles gràcies a la iniciativa de Sònia Monforte Garrido, una llicenciada en Màrqueting, Publicitat i Relacions Públiques de Gandesa que, amb el suport d’un cercle de dones molt pròxim a ella i de procedències diferents, van fer un pas endavant. Tant ella com altres membres de la seua família havien patit o patixen esta greu malaltia. Tot plegat va cristal·litzar en la jornada del 7 d’abril i s’hi ha continuat sirgant i recollint diners fins que, este divendres, es farà entrega d’un xec simbòlic -els diners ja han estat ingressats periòdicament a mesura que es recollien les donacions- de més de 41.000 euros i d’un llibre de signatures a la direcció de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on hi ha en projecte la creació de l’esmentat centre especialitzat. Els impulsors de la iniciativa solidària de la Terra Alta van descobrir a través de les xarxes socials la campanya #ParalosValientes per a aplegar recursos per al Pediatric Cancer Center i en van articular una d’específica per al territori: La Terra Alta amb els petits valents.

La portaveu és Montserrat Barceló, que recorda que un dia van tenir la idea del que volien i després de diverses setmanes de faena, es va programar una jornada on van contribuir moltes persones, i també entitats públiques i privades. L’Ajuntament de Gandesa, el Consell Comarcal, els ajuntaments de la resta de pobles de la Terra Alta, tot el teixit associatiu de la comarca (de jóvens, de dones, de pares i mares), empreses, cellers vitivinícoles, molins d’oli, autònoms, Lliga contra el Càncer, parròquies, Càritas, entitats esportives (clubs de futbol, de pàdel, entre altres), l’àmbit de la salut des de l’ABS de Gandesa, i de l’educació des dels centres de Primària i Secundària, la Denominació d’Origen Terra Alta, restaurants, bars, forns i particulars, tots a una, van participar i contribuir de moltes maneres diferents a la causa. Des de l’aportació d’objectes creats per a poder vendre’s durant la Jornada fins a donatius directes. També van participar-hi de forma altruista artistes, músics, poetes, pintors, escriptors i altres professionals, donant algunes obres seues per a la causa.

“Es va fer una crida als voluntaris que hi volguessen participar i es van reunir unes 150 persones de la comarca. Es va acordar que el dia 7 d’abril se celebraria la gran Jornada Solidària de la Terra Alta a Gandesa i posteriorment s’ha continuat treballant en una fase d’agraïments i de recollida de donacions a través d’una plataforma en línia que ingressa directament i anònima els diners recaptats a l’Hospital Sant Joan de Déu”, explica Barceló.  

La jornada organitzada va constar de diferents i variades activitats pensades per a tothom però sobretot per als xiquets. Es van començar els actes a l’edifici modernista del Celler Cooperatiu de Gandesa, on es va fer el tast de vins, tapes i olis de la Terra Alta. Hi van participar desinteressadament molins d’oli, la DO dels vins Terra Alta, restaurants i bars de la comarca. Durant tot el matí els actes van estar acompanyats per la música en directe de la Coral de Sant Joan de Déu, l’Orfeó Gandesà, l’Escola de Música Migjorn, un trio de música tradicional, un quartet de Saxos i l’associació Poemes al Vent, que van fer un recital poètic. Al mateix celler cooperatiu de Gandesa, l’alcalde va expressar l’agraïment per l’assistència, per la predisposició de tanta gent a servir la causa i per tantes col·laboracions altruistes. El director de la Coral de Sant Joan de Déu va respondre agraint en nom de l’Hospital l’organització i l’objectiu de la Jornada. Els actes van continuar al carrer, que van omplir les principals vies de tallers i parades de tots tipus: decoració, exposicions d’art, primers auxilis per a xiquets, manualitats, màgia, relats de contes, botigues de pastissos artesans, de vins, de productes estampats amb el logo de la Jornada, entre altres. 

A continuació es va celebrar un dinar multitudinari. Al tiquet estaven incloses les entrades a tots els actes de la Jornada, com ara els concerts musicals, i s’oferia una polsera representativa de la Jornada i la possibilitat de participar en els tallers, el tast de vi, la visita al museu de la Batalla de l’Ebre. S’hi van fer rifes i sortejos. Tota la tarda, artistes locals i comarcals, juntament amb grups de renom, van participar de forma desinteressada en un ambient festiu i de germanor.  Es van vendre 1.400 entrades amb dinar inclòs i l’organització estima que van visitar Gandesa aquell dia més de 2.000 persones. També es van dur a terme, abans i després de la jornada, diverses iniciatives com partits de futbol i de pàdel, una paella popular, una fira gastronòmica o un curs de marxa nòrdica, entre altres actes en què part dels diners recaptats es destinaren a la Jornada Solidària. 

 

LLIBRE DE FIRMES

També es va preparar un Llibre de Firmes per al dia de la Jornada per tal que els milers de participants poguessen deixar impresa la seua signatura, alguns amb dedicatòria pròpia, per a recollir mostres de suport i estimació per als xiquets malalts de càncer infantil. Este llibre ha circulat fins ara per tots els municipis de la comarca, acompanyat d’una guardiola per a dipositar els donatius anònims en metàl·lic de cada signant, amb la qual cosa la xifra total de diners recaptats no ha parat de créixer i fa pocs dies se superaven ja els 41.000 euros. La trobada amb l’Hospital Sant Joan de Deu, en què es farà entrega del xec, el llibre de firmes i la guardiola que el complementa, està prevista per a este divendres 24 de maig a Barcelona. 

“Per a una comarca demogràficament petita, amb una població envellida i econòmicament dèbil, en proporció l’esforç ha estat majestuós i des de l’organització tenim una satisfacció enorme. Quan hom treballa per una causa comuna, anònima i solidària, aportant a la societat el que es pot, per a natros és una gran compensació individual i col·lectiva. Només ens queda donar les gràcies”, agraïx Barceló.

 

Detall de productes donats per a la campanya ‘La Terra Alta amb els petits valents

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 78

Últimes notícies