HomeSocietatLa Terra Alta s’alinea amb la política d’Eines de Repoblament Rural per...

La Terra Alta s’alinea amb la política d’Eines de Repoblament Rural per garantir l’assistència mèdica

El Consell Comarcal de la Terra Alta reivindica una millora de l’actual assistència mèdica existent als municipis de la comarca, que ha vist com s’ha anat reduint des de fa uns anys.

L’ens comarcal, que treballa perquè la Terra Alta puga tenir tornar a tenir garantits tots els serveis de salut necessaris, mostra la seua conformitat amb la política que al respecte reclama Eines de Repoblament Rural (ERR) i que l’entitat va traslladar recentment al departament de Salut.

En este sentit, l’entitat reclama donar incentius als professionals mèdics perquè ocupen places laborals en municipis rurals, com ara facilitats en el lloguer o la compra d’habitatge, i que també comptabilitze com a mèrit el fet d’exercir-hi com a personal mèdic.

El Consell Comarcal considera que seria un primer pas per resoldre la manca de metges, infermeres i altres especialistes en estos territoris, sobretot a la Terra Alta, que se situa al capdavant de les comarques amb més població envellida de Catalunya, motiu de pes per treballar per millorar esta situació de forma imminent. Per esta condició, l’ens terraltí també reclama una millora de l’atenció integrada social i sanitària.

Per començar a gestionar esta situació, el Consell Comarcal ha fet una diagnosi, poble a poble, sobre la situació actual a la Terra Alta pel que fa a l’atenció sanitària a partir de les dades facilitades pels dotze ajuntaments terraltins.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

38 + = 41

Últimes notícies