HomeSense categoriaLa Unitat Militar d'Emergències ampliarà els efectius fins als 230 a l'incendi...

La Unitat Militar d’Emergències ampliarà els efectius fins als 230 a l’incendi de la Ribera d’Ebre

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ampliarà aquests dijous els efectius fins als 230 a l’incendi de la Ribera d’Ebre. A més dels de Saragossa, que s’hi van desplaçar dimecres al vespre, també s’hi afegiran efectius des de la base de València. El Ministeri d’Interior, en coordinació amb el de Defensa, ja va activar la UME dimecres a petició de la Generalitat per sumar-se a les tasques d’extinció. Inicialment es van desplegar 120 efectius de Saragossa, que ara s’elevaran fins als 230 amb els procedents de València. En total, hi haurà dotze autobombes, quatre camions nodrisses i màquines de moviments de terra per col·laborar en les tasques d’extinció. També hi treballen quatre mitjans aeris del Ministeri d’Agricultura: un amfibi, dos avions de càrrega en terra i un de comunicació.

(S’afegeixen declaracions del tinent coronel del quart batalló d’intervenció de l’UME, Alejandro Morón)

El tinent coronel en cap del quart batalló d’intervenció en emergències de l’UME, Alejandro Morón, ha explicat que el “pitjor” de les condicions meteorològiques està “per arribar” i que les properes hores seran “crítiques per poder controlar l’incendi”. En aquests moments, ha afegit, “el flanc esquerra està més o menys controlat”, mentre que la situació del dret és “crítica” i és on “més esforç” destinaran els Bombers.

Morón ha afegit que les condicions del terreny són “bastant difícils” i que l’incendi progressa “de forma molt irregular, amb zones cremades i zones no cremades, i amb bastants barrancs”. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 22

Últimes notícies