HomeEducacióLa Universitat Rovira i Virgili estrena un nou laboratori de biomecànica

La Universitat Rovira i Virgili estrena un nou laboratori de biomecànica

La Universitat Rovira i Virgili estrena un nou laboratori de biomecànica pels estudiants de Fisioteràpia i Enginyeria Biomèdica, on podran fer pràctiques relacionades amb l’anàlisi del moviment humà.

El nou equipament es troba a l’Hospital Sant Joan de Reus. També servirà perquè els estudiants facen el treball de fi de grau, de fi de màster i tesis doctorals, per recollir dades dels voluntaris dels estudis. El laboratori disposa de dos sensors inercials, que permet avaluar la velocitat i l’acceleració d’una persona, per als estudis de cinemàtica, així com una plataforma de forces i un electromiògraf de superfície -que permet registrar l’activitat elèctrica muscular i saber quan es contrau un múscul, la seua duració i la intensitat relativa.

Al nou laboratori ja es fan diferents treballs d’investigació en fisioteràpia. Concretament, es du a terme una recerca sobre la fatiga muscular i l’angle del calcani en la dansa clàssica, una avaluació de l’activació muscular de la cama amb la posició de relevé. Un altre estudi, ‘Activació de la musculatura glútia per millorar l’estabilitat de turmell’, avalua l’activació dels principals músculs de la cama en el salt després d’enfortir els glutis.

Finalment, Gisela Cisa desenvolupa una tesi doctoral de l’eficàcia de l’eina de vibració focal en l’exercici de les carreres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 19

Últimes notícies