HomeSocietatLa URV incia un estudi internacional per estudiar el dolor crònic en...

La URV incia un estudi internacional per estudiar el dolor crònic en persones amb problemes de visió

La Càtedra de Dolor Infantil-Fundació Grünenthal de la URV ha impulsat i posat en marxa un projecte d’investigació internacional per estudiar el dolor crònic en persones cegues i amb problemes de visió per ajudar a desenvolupar teràpies efectives.

Segons han constatat els investigadors, les persones amb estos problemes són més sensibles al dolor i es mostren més vigilats als estímuls dolorosos. També apunten que la hipersensibilitat i hipervigilància són factors de risc crònic.

En una primera fase, actualment ja en marxa, el projecte planteja un qüestionari per obtenir una fotografia de les necessitats de les persones amb ceguesa i problemes de visió. L’objectiu final del projecte és trobar tractaments adequats i desenvolupar teràpies adaptades a les necessitats d’este col·lectiu per millorar-ne la qualitat de vida, incloses aplicacions mòbils per facilitar l’accés als millors tractaments disponibles.

“Volem conèixer quantes persones d’este col·lectiu pateix dolor crònic i desplegar els millors tractaments possibles, considerant la perspectiva de qui experimenta el problema en primera persona”, afirma Jordi Miró, que lidera el grup de recerca ALGOS del Departament de Psicologia de la URV i dirigeix la Càtedra.

El grup investigador treballa en este projecte “amb la hipòtesi que ens trobem davant d’un problema important”, segons. En esta primera fase es vol conèixer, mitjançant un sondeig, quins són els problemes més habituals de dolor, quines necessitats tenen les persones amb ceguesa i baixa visió i quines dificultats es troben a l’hora de rebre tractament.

Les respostes que s’obtinguen permetran en etapes posteriors desenvolupar teràpies més precises, fins i tot mitjançant aplicacions mòbils.

L’enquesta, de moment, està disponible en 13 llengües per arribar al nombre més gran de públic possible, i s’ha dissenyat en col·laboració amb professionals sanitaris i persones amb ceguesa. Per a la difusió es compta amb el suport d’associacions nacionals i internacionals de persones amb problemes de visió.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 87

Últimes notícies