HomeSalutLa URV investiga el benefici del consum de fruita seca sobre el...

La URV investiga el benefici del consum de fruita seca sobre el sistema immunitari

Investigadors del grup de recerca Nutrició i Malalties Metabòliques (NuMeD), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut de Recerca Pere Virgili (IISPV), lideren un projecte internacional per avaluar els beneficis del consum de fruita seca sobre l’activitat del sistema immunitari. En concret pretén demostrar si el seu consum regular pot contribuir a enfortir el sistema immunitari i, per tant, ser una estratègia plausible per reduir el risc d’infecció.

Els resultats d’este estudi permetran identificar alguns dels mecanismes bioquímics i moleculars que explicarien este benefici; per tant, contribuirien a tenir un coneixement més gran del funcionament del sistema immunitari i la seua relació amb l’alimentació.

Per aconseguir el seu objectiu, l’estudi comptarà amb 110 voluntaris que entraran en un programa d’intervenció i seguiment nutricional durant 2 mesos. Més concretament, es requereixen homes i dones voluntaris que tinguen entre 40 i 65 anys, amb sobrepés o obesitat, i que siguen consumidors habituals de snacks (galetes, galetes salades, patates fregides i brioixeria).

La investigació està liderada per Mònica Bulló, catedràtica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, conjuntament amb Jaume Folch i Christopher Papandreou, també investigadors de la URV i de l’IISPV. El grup de recerca que dirigeix Bulló ha contribuït notablement a evidenciar com el consum regular de fruita seca, un aliment característic de la dieta mediterrània ric en molts nutrients, es relaciona amb múltiples beneficis per a la salut cardiovascular i la diabetis.

Este nou estudi internacional, “Efecte del consum d’ametlles sobre la composició i l’activitat de les cèl·lules mieloides innates i les cèl·lules limfoides”, finançat per Califòrnia Almond Board, es proposa demostrar si el seu consum regular podria afavorir una millor salut del sistema immunitari.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 50

Últimes notícies

-->