HomeEducacióLa URV posa en marxa un projecte per aprofitar les potencialitats del...

La URV posa en marxa un projecte per aprofitar les potencialitats del 5G a les escoles rurals

La URV ha posat en marxa un pla per millorar la formació dels professors de disset escoles rurals del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre aprofitant el potencial que ha d’oferir la connectivitat 5G. Este és l’objectiu del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Pobles Vius i Actius.

La idea és treballar per definir les necessitats de formació específiques del professorat de les escoles rurals –davant de les dificultats que troben alguns docents per accedir-hi, principalment, per la distància- i dissenyar una plataforma per encabir-hi tots els continguts en xarxa. Alguns dels continguts previstos són assetjament i ciberassetjament, ciberseguretat, salut mental i desinformació.

La segona acció de la URV és RuralCatLabs, una iniciativa que vol impulsar les escoles rurals del futur a través de les xarxes de telecomunicacions modernes, el 5G i la fibra òptica, que englobi tots els aspectes de la docència: la docència, la gestió escolar, la formació permanent del professorat i la relació amb l’entorn.

Segons ha explicat la URV, es executaran projectes tecnològics pilot, que inclouran aspectes com la realitat virtual o l’internet de les coses. Algunes de les aplicacions poden ser classes conjuntes virtuals, visites virtuals, actuacions musicals col·laboratives a distància, intercanvis idiomàtics, seguiment del transport escolar, gestió de recursos d’electricitat i aigua i seguretat escolar, entre altres.

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador‘ és un programa que lluita contra el despoblament de les zones rurals gràcies a dues línies d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent.

Les primeres accions se centren en l’aplicació de la tecnologia a les escoles rurals i a la cura de la gent gran, per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. La segona part del projecte posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seua especialització i augment de competitivitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 61

Últimes notícies