HomeSocietatEl Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià programa el...

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià programa el II Cicle d’Eines pels Municipis

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), a través del seu projecte Custòdia per Desenvolupament, organitza el segon Cicle d’Eines pels Municipis.

Es tracta d’un cicle de cinc jornades que servirà per a apropar idees suggerents, casos reals i oportunitats que la conservació de la natura pot oferir als municipis. Unes jornades adreçades a persones tècniques del món local i d’entitats de custòdia del territori i representants polítics d’institucions locals.

La programació tindrà lloc entre els mesos d’abril, mai i juny i inclourà tres sessions virtuals i dos presencials.

La primera de les jornades tindrà lloc el 4 d’abril i consistirà amb una sessió en línia destinada als ajuntaments que vulguen garantir un finançament estable al seu municipi per la conservació de la natura. La iniciativa consisteix a destinar el 0,5% de l’IBI a projectes de conservació. Hi participaran municipis que ho estan realitzant i explicaran la seua experiència, i també hi haurà un Consell Comarcal que ha adaptat la iniciativa al Fons de Cooperació Local (FCL) que gestiona.

La següent, serà el 27 del mateix mes, i està orientada a les empreses que vulguen conèixer opcions de valor afegit per poder fer alguna acció per la conservació. Es contarà amb la presència de dues empreses locals que contaran casos de bones pràctiques que fan cap tant a la societat com als seus treballadors.

Durant els dies 10 i 12 de maig les sessions seran presencials i un dia es convida un a empreses i l’altre a personal tècnic d’entitats ambientals i de l’administració local a assistir a la dinàmica de «El Joc de Custòdia pel Desenvolupament» que tot i fer-se a secundària està adaptat per treballar també el valor afegit a les empreses o la Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Els assistents podran conèixer amb dinàmiques de grup de què es tracta i com fer la custòdia del territori.

El projecte «Custòdia pel Desenvolupament» (CxD) té com a objectiu principal
fomentar la custòdia del territori a les comarques del Baix Ebre i Montsià i
realitzarà sessions: per personal tècnic de les administracions locals, personal
d’entitats ambientals i també per a empreses; posant el focus en la dinamització
local.

El 17 de maig la sessió serà una entrega oficial de «El Joc de Custòdia pel Desenvolupament» al Departament d’Ensenyament i als Centres de Recursos Pedagògics  del Territori (CRP).

Finalment, el dia 8 de juny es farà una sessió en línia de les oportunitats de fomentar la
salut i natura als municipis amb exemples concrets de diverses zones de Catalunya, els
mapatges que es van fer a quatre municipis de la zona i de la prova pilot a Roquetes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 38

Últimes notícies