HomeSocietatLa URV treballa per desenvolupar sensors de polímers inspirats en el funcionament...

La URV treballa per desenvolupar sensors de polímers inspirats en el funcionament del cervell

La URV pren part en un projecte de pioner de computació neuromòrfica, un camp de la informàtica i la neurociència que s’enfoca en el desenvolupament de sistemes inspirats en el funcionament del cervell humà.

El projecte Bayflex, juntament amb altres institucions de l’estat espanyol, França i Alsanya, vol desenvolupar sensors neuromòrfics amb tecnologia orgànica, basada sobretot en polímers. Estos dispositius, segons la URV, poden ser de molta utilitat en el camp de la salut, ja que permetran analitzar, mitjançant un circuit que imita el cervell, les dades que arriben a través de biosenyals, que són senyals emeses pel cos humà i que aporten informació sobre diferents processos fisiològics de l’organisme.

Segons el grup de recerca Nephos, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, que pren part en el projecte, una de les principals novetats és l’ús de materials orgànics a tots els components en la fabricació dels sensors, bàsicament polímers. Això ha de permetre, asseguren, que aquests dispositius siguin de baix cost, sostenibles, imprimibles, flexibles i s’adaptin a la pell.

“Els sensors detectaran els biosenyals, que arribaran a una xarxa neuronal de transistors i d’aquí passaran a un circuit classificador. En tot aquest procés utilitzarem materials orgànics en substitució del silici, que és el que es fa servir de forma habitual”, apunta l’investigador del grup de recerca Nephos en aquest projecte, Benjamí Iñiguez.

El paper de la URV en esta recerca se centra en l’anàlisi i avaluació de les propietats elèctriques dels sensors, el modelatge i el disseny dels seus components i circuits i també de les simulacions prèvies abans de la seva fabricació. El projecte Bayflex està finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea i forma part de Pathfinder, un subprograma molt exigent que només accepta de mitjana d’un 5% de les propostes que s’hi presenten.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 85

Últimes notícies