HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa Verge de la Cinta: un lligam inestimable per a Tortosa, també...

La Verge de la Cinta: un lligam inestimable per a Tortosa, també entre els joves

Quan arriben les festes de la Cinta a Tortosa, tota la ciutat es converteix en un escenari vibrant de tradició. Una de les experiències més memorables d’aquestes celebracions és la presentació de les penyes dels joves, que normalment se celebren a la plaça de l’absis de la catedral. És un moment carregat d’emoció, on la joventut de la ciutat es mostra unida i enèrgica, celebrant les festes i la seva passió per la cultura local.

Recordo vívidament com, any rere any, en aquesta presentació, hi ha un fet que es repeteix, és quasi com una tradició; durant la presentació no pot faltar que tota la plaça canti a l’uníson l’himne de la Cinta. És un acte que va més enllà de la religió; s’ha convertit en un element de la cultura popular de Tortosa. Aquest himne uneix als tortosins i tortosines. La figura de la Cinta a Tortosa ho ha transcendit tot.

La Verge de la Cinta no és només una figura religiosa per als habitants de Tortosa; és un símbol d’unitat i identitat. La seva presència impregna cada racó de la ciutat i uneix a les persones en una profunda connexió emocional.

“El dia 5 de maig esteu totes i tots convidats a participar al ‘Joves per la Cinta’”

És en aquest context que emergeix la iniciativa “Joves per la Cinta” de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, com a iniciativa principal del Primer Majordom, José Francisco Capera per fusionar la joventut i la Mare de Déu. Amb un enfocament nou i dinàmic, aquesta iniciativa busca involucrar activament als joves en les tradicions locals i en l’adoració de la Verge de la Cinta.

Com a part d’aquest esforç, organitzem una jornada especial per als joves, destinada a celebrar la seva contribució a la comunitat i a fomentar un sentiment de pertinença i orgull envers les arrels culturals de Tortosa. A través d’activitats diverses, es busca connectar als joves amb la història i els valors que representa la Verge de la Cinta.

La Verge de la Cinta continua sent un far de llum per a Tortosa, il·luminant el camí de les futures generacions. A través del seu llegat, els joves troben inspiració per abraçar el seu passat i construir un futur en comunitat. Així és com la Verge de la Cinta perdura en el cor de Tortosa, com un testimoni viu del seu esperit indomable i la seva eterna connexió amb la ciutat de Tortosa. El dia 5 de maig esteu totes i tots convidats a participar al “Joves per la Cinta”.

Víctor Querol
Víctor Querol
majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies