HomeMedi AmbientLa Via Verda de la Val Zafan incrementa més d'un 50% el...

La Via Verda de la Val Zafan incrementa més d’un 50% el nombre d’usuaris durant la nit

La Via Verda de la Val de Zafan ha incrementat este estiu un 51,4% el nombre d’usuaris a la nit al tram comprès entre Tortosa i Roquetes.

Concretament, entre els mesos de juny i setembre s’han comptabilitzat un total de 9.259 de vianants, un augment que és a conseqüència de la instal·lació d’enllumenat en este tram de la via, una actuació del Consell Comarcal del Baix Ebre, subvencionada per la Diputació de Tarragona. “Hem millorat la seguretat dels usuaris i hem ampliat l’ús horari d’este traçat”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Amb la instal·lació de la il·luminació, el govern comarcal pretén fomentar la mobilitat sostenible entre els dos municipis veïns i afavorir que la població local opte per desplaçaments en bicicleta o a peu, que són mediambientalment més sostenibles. Per fer-ho possible, s’han instal·lat 77 lluminàries del tipus LED amb sistema fotovoltaic, unes columnes de gran radi de 5 metres d’alçada. Hi ha un fanal cada 25 metres, uns fanals que funcionen al 30% i que s’activen totalment quan detecten el pas d’algú.

Pel que fa al nombre d’usuaris totals de la Via Verda durant l’estiu ha estat de 142.004 usuaris, 72.037 dels quals en bicicleta i 69.967 a peu, amb una mitjana diària de 1.164 usuaris. Aquesta xifra indica un lleuger descens dels usos registrats a la Via Verda de la Val de Zafan, d’un 6,9%. “La situació de la pandèmia ha millorat i amb l’eliminació de les restriccions s’han recuperat els viatges a altres destinacions”, ha dit el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí.

En el cas del comptador de Tortosa, el que registra un major nombre d’usos, s’han comptabilitzat 83.746 usuaris; al d’Aldover, 25.423 i al de Benifallet, 32.835, durant el període comprès entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 53

Últimes notícies