HomeCultura"La vida secreta del recto" el nou llibre del doctor Adolfo Criado

“La vida secreta del recto” el nou llibre del doctor Adolfo Criado

El doctor Adolfo Criado Gabarró, cap del Servei de Cirurgia i director Assistencial de la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa,  ha tret un nou llibre després dels seus dos darrers dedicats a l’il·lusionisme amb uns tocs de psicologia i medicina. En aquesta ocasió la nova publicació tracta, amb un llenguatge senzill i molt entenedor per al gran públic, al voltant de les malalties relacionades amb el recte, l’última part del tub digestiu de les persones que acaba en l’anus.
Hemorroides, restrenyiment, fístules, fissures, plicomes, diarrea, picors, fongs, incontinència, dolors perianals, cossos estranys, lesions traumàtiques, sexe anal, abscessos, berrugues, proctàlgies i sagnats són un alguns dels temes abordats pel doctor Criado en el llibre. Com ell mateix explica són moltes les persones que acudeixen a la consulta amb molts interrogants, i per això ha volgut fer un llibre entenedor, però també pràctic per infermeria, metges de família, residents de cirurgia i per pacients encuriosits d’informació, “que acostumen a anar a Google buscant unes respostes que la màquina no resolt, i a més, no sap interpretar. Avui dia Google pot ser un fals amic i conseller. Són moltes les desgràcies que registrem els metges per falsos diagnòstics i mites sanatoris amb solucions estrambòtiques i sense rigor”.
Criado, que quan parla del recte es refereix “al nostre lloc més secret”, recull moltes referències a mites i preguntes freqüents, però també a diagnòstics i tractaments des d’un vessant mèdica És un llibre fàcil amb llenguatge clar, a l’abast de tothom, tant per a malalts com per a professionals no especialistes, i que desmenteix de manera raonada alguns dels tractaments clàssics, que et proposa solucions fiables, fàcils i que ens indica quin és el límit abans d’anar a la sempre enutjosa visita a un facultatiu. Probiòtics, prebiòtics, exercicis de Kegel, medicaments eficaços, prevenció i tractaments actualitzats avui, o dietes adequades, mesures higièniques i proves complementàries formen part de l’arsenal que posa a la disposició del lector. Finalment, hi ha una guia d’actuació per als facultatius i personal d’infermeria davant de tota aquesta gamma de símptomes clínics que no s’haurien de patir en silenci.
A partir del primer capítol dedicat a l’estrenyiment, i seguint amb la resta dedicats a hemorroides, fissures anals, fístules i d’altres com els traumatismes, sexe anal o incontinència entre d’altres, el doctor Adolfo Criado explica des  del primer full una història que com ell diu, “resulta complexa, divertida, i secreta de les malalties anals i el seu entorn, les seves implicacions socials, de com podem evitar-les i com podem sobreviure-les”. El llibre “La vida secreta del recto” consta de 234 pàgines i està editat per l’Aula Magna Proyecto clave McGraw Hill.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 84

Últimes notícies