HomeEconomiaL'Organització Mundial del Comerç arriba a un acord per prohibir la pesca...

L’Organització Mundial del Comerç arriba a un acord per prohibir la pesca no regulada

L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha arribat a un acord per posar punt final als subsidis que contribueixen a la pesca no regulada i a la pesca no registrada. Es tracta del principal acord al qual han arribat als 164 ministres de comerç dels estats membres de l’organisme, que durant esta setmana s’han reunit a Ginebra per primera vegada després de cinc anys per celebrar la 12a conferència de l’organització. A banda d’esta resolució, els països de l’OMC també s’han compromès a facilitar les exportacions d’Ucraïna davant el bloqueig de Rússia i han emès una declaració que ha de permetre elaborar un pla que prepare els països per a futures pandèmies.

En la conferència de ministres també s’han arribat a acords en matèria de transparència, cooperació per combatre el canvi climàtic i en establir col·laboracions per evitar restriccions “injustificades” sobre la venda de certs productes.

En matèria de comerç electrònic, l’OMC ha proposat estendre fins a la pròxima conferència de ministres la moratòria que eximeix del pagament de drets de duana les transmissions electròniques.

Finalment, els representants dels estats membres s’han compromès a impulsar una reforma “profunda” de l’Organització Mundial de Comerç per reforçar la seua capacitat de ser “un fòrum creïble per a les negociacions i per supervisar l’evolució de la política comercial en l’àmbit global”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies