HomeAgriculturaLa Xarxa Europea Contra el Racisme veu la situació laboral dels temporers...

La Xarxa Europea Contra el Racisme veu la situació laboral dels temporers com una forma “d’esclavitud moderna”

La Xarxa Europea Contra el Racisme (ENAR, per les seues sigles en anglès) denuncia que les condicions de treball dels temporers a Espanya són una forma “d’esclavitud moderna”.

En un informe publicat este dilluns, l’organització alerta que els migrants que van a treballar als camps de l’estat espanyol sovint viuen en escenaris semblants als dels “camps de refugiats”. Compara les tendes de plàstic en les que la majoria de treballadors es veuen “forçats” a viure amb “capses de mistos“, fàcilment inflamables per les altes temperatures. A més, les disrupcions climàtiques en regions com Andalusia empitjoren la situació d’estes persones, diu ENAR: tenen problemes per accedir a aigua potable i no viuen en condicions sanitàries òptimes.

“Els patrons meteorològics cada cop més variables també permeten que les malalties es propaguen més fàcilment, cosa que de nou afecta aquests treballadors“, assenyala l’informe.

El document publicat per ENAR recull diferents casos de discriminació climàtica o mediambiental cap a les comunitats racialitzades d’Europa. L’objectiu de l’entitat és denunciar la “injustícia climàtica” que pateixen estes persones. “La crisi climàtica és una crisi d’injustícia, i els racismes climàtics i ambientals són exemples concrets de racisme estructural impulsats pel capitalisme (neo)colonial, afirmen.

L’organització també destaca la situació de vulnerabilitat que pateixen estos treballadors per la tendència que tenen els estats a denegar la documentació a aquestes persones. “Un cop a Europa, els estats sovint els neguen documents i drets, donant suport a les empreses per explotar-los encara més”, denuncia.

ENAR reclama una reforma “necessària” de tot el sistema agrícola, atès que els baixos preus als quals els agricultors han de vendre el seu producte es tradueixen en salaris “molt baixos pels treballadors”. “A Espanya hi ha pocs treballadors disposats a ocupar-se del sector agrícola“, apunta l’informe.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 14

Últimes notícies