HomeCulturaLa XVII Fira Literària Joan Cid i Mulet amb familiars mexicans del...

La XVII Fira Literària Joan Cid i Mulet amb familiars mexicans del jesusenc il·lustre

La XVII Fira Literària Joan Cid i Mulet ha comptat amb la presència de familiars de Cid i Mulet, vinguts expressament des de Mèxic, per a la presentació del llibre inèdit Siembra, recuperat i editat per Emigdi Subirats i publicat per la pròpia EMD de Jesús.

La comitiva familiar ha estat formada per la nora, Concepción Michavila, nets i besnets, i tal com indica l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, desconeixien la magnitud del seu avantpassat: “S’han quedat molt sorpresos d’haver conegut una faceta de la vida d’una persona. Coneixien el iaio, però no coneixien l’escriptor, el polític… tot allò que va fer Cid i Mulet aquí. La família se’n va molt satisfeta i emocionada”.

Enguany la Fira Literària presentava vàries novetats que volien apropar la literatura als carrers de Jesús i arribar a una major nombre de públic. Segons el regidor de cultura de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, aquest creu que ha estat l’èxit de la Fira: “El dissabte de matí hi ha un públic fidel que repeteix a cada edició. Però s’ha aconseguit arribar a un major nombre de públic per la diversificació i descentralització dels actes. Destacaria com a novetats: els Contes al parc (infantil); la taula de vivències, realitzades per lluitadores de més de 90 anys de la Llar i centres de dia de l’Hospital de la Santa Creu; l’ImmART Lletres, monòlegs humorístics al voltant de les lletres realitzats per jóvens del Poble; la Gimcana Juvenil Literària “El tresor de les Lletres” i la recuperació de la “Ruta Literària” pels carrers de Jesús”. Precisament la Ruta Literària Joan Cid i Mulet va tenir un component molt festiu al maridar la història de la vida de l’escriptor jesusenc amb la música popular de les nostres Terres i de Mèxic a càrrec de Jordi & Jordi. El punt més emotiu va ser l’ofrena de flors al cementeri, on es troben les restes de l’escriptor.

Pel que fa al dissabte, va haver-hi el tradicional esmorzar d’autores i autors, la inauguració a càrrec de la Societat Cultural i Ecologista Sant Josep per la celebració dels 25ns Premis de contes curts i poesia Ramon Ferrando Adell, el premi de recerca literària de Batxillerat -que va ser per a L’arbre sintàctic arrelat a l’educació, de l’alumne Èric Serres Brianzo-, el VIII Fem Lletra per a la Biblioteca de Jesús pel 15è aniversari i en homenatge als seus usuaris i al servei que ofereix, i la Macropresentació de llibres d’autores i autors locals. El colofó del matí va ser un excepcional monòleg de Coia Valls acompanyada al saxo per Josep Maria Tuset.

A la tarda fou el torn dels més menuts amb espectacles infantils, música i tallers d’il·lustració. Va tancar la jornada el concert ImmART, Cantant al Rector de Vallfogona de Pili Cugat i Carlos Lupprian, en commemoració dels 400 anys de la mort del poeta. Durant la jornada del dissabte l’afluència de públic va ser constant i la venda de llibres va ser molt positiva. Durant el cap de setmana també es va poder visitar l’Espai-Museu Joan Panisello que comptà amb la presència del propi ceramista.

Les activitats de la Fira Literària van començar el dimecres a les escoles i a la Biblioteca de Jesús, amb contacontes, Vincles, manualitats i Postres Literàries. I es van allargar fins diumenge.

Cal destacar que tot i el fort vent del dissabte la fira es va poder celebrar amb normalitat perquè es van reubicar els estands i els actes al Claustre de l’EMD de Jesús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies