HomeSocietatL'abat de Poblet, Octavi Vilà, portarà l'Estendard Principal de l'Arxiconfraria durant la...

L’abat de Poblet, Octavi Vilà, portarà l’Estendard Principal de l’Arxiconfraria durant la processó del Dia de la Cinta

Joaquin del Pino, Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, ha designat a Octavi Vilà, abat de la Comunitat de Santa Maria del Monestir de Poblet, com a portador de l’Estendard Principal de la processó del Dia de la Cinta el pròxim 3 de setembre.

Al mateix temps s’han designat borlistes, d’una banda, als representants de població de Llimiana a Lleida que tenen també com a patrona a la Cinta, i a Luis Javier Muñoz, en representació del grup de treball de l’Arxiconfraria que fan possible les diverses activitats de la institució.

Octavi Vilà, abat de Poblet des del 2015, va néixer a Tarragona l’any 1961 vestint per primera vegada l’hàbit cistercenc l’any 2006, sent ordenat diaca el 2014 i prevere el 2015 pocs mesos abans d’assumir l’abadia. És llicenciat en Geografia i Història, Diplomat en Biblioteconomia i Documentació i postgrau en Noves Tecnologies de la Informaciói en Gestió Cultural. L’avala una gran experiència en el camp de l’arxiu bibliogràfic a Santes Creus, i fins a la seua entrada al monestir de Poblet fou membre del Patronat Montserrat Tarradellas i Macià. Ha publicat diversos articles a la premsa i treballs sobre història contemporània i biblioteconomia, especialment sobre el tractament dels fons de premsa.

Joaquin del Pino ha volgut recordar que el monestir de Poblet és un dels símbols culturals i històrics de Catalunya i també un centre d’irradiació espiritual cistercenca, “una espiritualitat i devoció comparable com la que les tortosines i tortosines sentim per la Mare de Déu de la Cinta, i que es desborda durant el seu dia gran i la processó”. Precisament enguany es compleix el 160è aniversari de l’elecció per part de l’Ajuntament de Tortosa de la Mare de Déu de la Cinta com a patrona de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 89

Últimes notícies