HomeMedi AmbientL'ACA convoca una nova línia d'ajuts de 2 MEUR per transportar aigua...

L’ACA convoca una nova línia d’ajuts de 2 MEUR per transportar aigua en vehicles cisterna i fer actuacions d’emergència

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha creat una nova línia d’ajuts de 2 milions d’euros per cofinançar el transport d’aigua en camions cisterna i fer obres d’emergència. Aquesta és la cinquena línia en aquest sentit convocada en els darrers dos anys i el termini per a presentar sol·licituds acaba el 31 de març. Les subvencions es podran destinar a actuacions fetes entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2023. Oscil·len entre el 30 i el 95% del cost total, en funció de la població censada, amb un límit de 100.000 euros. Entre 2022 i 2023, l’ACA ha atorgat quatre línies d’ajuts d’aquest tipus, amb una aportació de més de 4 milions d’euros i que s’han traduït en 213 subvencions.

Des de que va activar-se el Pla de Sequera en el mes de setembre de 2021, l’ACA ha destinat 196 milions d’euros a través de diverses línies d’ajuts per a garantir l’abastament d’aigua. Una de les principals és la que fa referència a la millora de l’eficiència de les xarxes de subministrament municipals en baixa. Inicialment aquesta partida estava dotada amb 50 milions d’euros, però el gener de 2024 es va ampliar fins un màxim de 70 milions addicionals. Fins ara s’han rebut 880 sol·licituds per part de 700 ajuntaments i ens locals. El procés es troba en fase de resolució.

A banda, s’ha creat una partida de 13 milions d’euros per a millorar i reforçar les xarxes supramunicipals. Això s’ha traduït en 30 ajuts atorgats al febrer de 2022. Alhora, ha invertit un milió en accions relacionades amb el control dels cabals en alta. En aquest sentit, el desembre de 2022 es va atorgar 111 subvencions.

A més, un total de 40 milions d’euros s’han destinat a actuacions per optimitzar l’abastament en alta. Aquesta línia tenia una dotació inicial de 15 milions d’euros i es va incrementar en 25 milions d’euros per atendre el màxim de peticions possibles. El setembre de 2023 es van donar 209 ajudes amb aquesta finalitat.

Així mateix, l’ACA ha invertit 6 milions d’euros al cofinançament del transport d’aigua en camions cisterna i obres d’emergència. S’han fet cinc línies d’ajuts, amb més de 213 subvencions que ja s’han atorgat i a les quals s’hi sumaran les que es faran amb la darrera convocatòria.

Per últim, s’ha creat una partida de deu milions d’euros per recuperar i construir pous. Aquestes subvencions ja estan tancades i pendent de resoldre’s, amb prop de 200 peticions rebudes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 84

Últimes notícies