HomeUrbanismeEl govern d’esquerres no veu clar fer els pisos previstos per Junts...

El govern d’esquerres no veu clar fer els pisos previstos per Junts a la plaça de l’Absis

Dimarts van començar els treballs d’enderroc dels immobles situats al carrer Costa de Capellans de Tortosa, que van ser declarats en ruïna imminent després de l’incendi que va patir un dels edificis el 17 de gener. Durant les últimes setmanes s’han efectuat els treballs previs a l’enderroc que han consistit en la retirada de l’enllumenat públic, així com la instal·lació de lones i terra per a protegir el carrer i la plaça de l’Absis durant les tasques d’enderroc. L’enderroc s’està fent de manera manual i amb extremada cura, atesa la morfologia de la trama urbana, l’antiguitat i l’estabilitat del conjunt patrimonial de l’entorn immediat i l’estat de deteriorament dels quatre immobles afectats, que formaven part d’un conjunt de vuit que ja estava previst enderrocar. L’Ajuntament va adjudicar els treballs, per tramitació d’emergència, a l’empresa Regimovi per un import de 156.376 euros. Mentre s’executen els treballs d’enderroc es mantindrà tallat l’accés a vehicles i persones a tota la zona de la plaça de l’Absis.

L’enderroc dels vuit edificis que ha de permetre relligar l’antic passeig al voltant del Castell de la Suda, un projecte del Govern anterior, que va expropiar tots els immobles taxats en 256.365 euros, es farà ara en dos fases. Primer s’estan tombant les cases que estaven en perill imminent arran de l’incendi, segons l’alcalde Jordi Jordan, i més endavant s’enderrocarà la resta. “Haurà de tenir una certa continuïtat, però independentment d’això, veurem quina és l’afectació global de les altres i la urgència. En tot cas ja estan expropiades i més aviat que tard s’hi haurà d’actuar”, va expressar. El consistori estudiarà propostes per a reurbanitzar l’espai. “Caldrà avaluar diferents projectes i sobretot aconseguir finançament”, ha dit Jordi Jordan

Hi havia un avantprojecte de l’anterior equip de govern de Junts, elaborat per l’arquitecte Josep Camps, per a fer-hi alguns apartaments menuts per a gent jove, fins i tot amb zones comunes i un mirador, després que un dels governs Bel aconseguís rebaixar l’alçada mínima de la zona al POUM, explica l’exalcaldessa Meritxell Roigé, per a dixar a vistes el castell de la Suda i la torre de Túbal. Però l’alcalde actual ha dixat anar que es tracta d’un projecte amb finançament zero i tres milions d’euros de cost: “És una de les actuacions que ens tocarà revisar”. “Finançament no n’hi havia. L’has de buscar i per això tens un pressupost cada any“, respon Roigé. La idea de l’anterior equip de govern que ella va liderar era generar apartaments tipus estudi i pensats perquè se’n poguessen beneficiar estudiants com a llogaters, a la plaça de l’Absis. Jordan, però, va admetre que podria ser un projecte a reformular o a descartar, i va recordar que la prioritat són altres projectes d’habitatge social: l’Ajuntament té previst construir per primera vegada 28 habitatges socials en dos solars de propietat municipal, situats al centre històric: 24 d’estos pisos estaran situats al principi del carrer Sant Felip Neri, al barri del Castell, mentre que els quatre restants s’ubicaran a la plaça Sant Joan, al Rastre.

Roigé creu que s’haurien de fer pisos on ara s’enderroquen els immobles ruïnosos perquè assegura que ho obliga el POUM i perquè, estèticament, és el que li faltaria a la plaça de l’Absis, ja que la roca que sosté el Castell de la Suda no té, segons diu, cap atractiu.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 20

Últimes notícies