HomeMedi AmbientL'ACA destina 1,9 MEUR en la millora de les infraestructures de sanejament...

L’ACA destina 1,9 MEUR en la millora de les infraestructures de sanejament de les aigües residuals a l’Ametlla de Mar

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha destinat 1,9 milions d’euros en l’adequació de la xarxa de sanejament en alta del municipi de l’Ametlla de Mar. El director de l’ACA, Lluís Ridao, i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, acompanyats pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el president del Copate, Joan Alginet, han visitat la finalització dels treballs, que s’han dut a terme de manera progressiva en els darrers anys.

Les actuacions finalitzades recentment s’han concentrat en la construcció de diverses estacions de bombament, en l’habilitació de canonades d’impulsió, així com millores del telecontrol. Prèviament, ja s’havien fet actuacions consistents en la connexió de la canonada de retorn amb l’emissari i la construcció d’un nou ramal amb recorregut nou, el qual va directament a depuradora, aconseguint alleugerir el cabal a la xarxa de clavegueram.

Estos treballs s’han dut a terme perquè la xarxa de sanejament municipal no tenia prou capacitat per a absorbir les aigües abocades i, en alguns punts, es produïen sobreeiximents que provocaven problemes d’olors al centre del poble. Amb la construcció de les noves estacions de bombament, juntament amb un sistema de dosodorització, es redistribuirà el transport de les aigües residuals, reduint els episodis de mals olors. També amb els treballs duts a terme s’evitaran vessaments a les platges del municipi, sobretot en episodis de pluges intenses quan es poden produir sobreeiximents.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies