HomeSense categoriaL’acalde d’Alcanar exercirà l’acció popular al judici pel cas de maltractament de...

L’acalde d’Alcanar exercirà l’acció popular al judici pel cas de maltractament de gossos

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, farà d’acció popular pel cas de maltractament de gossos a una casa d’Alcanar Platja que es va destapar el 25 de juliol. “Vam ser testimonis en primera persona d’aquella barbàrie absoluta” i davant això, Roig explica que, al ple del pròxim 26 de setembre, s’inclourà a l’ordre del dia un punt amb l’objectiu d’arribar a un acord per a facultar-lo a ell mateix per a exercir l’acció popular, en què espera que hi haja unanimitat entre els grups municipals. “No podem permetre que al nostre municipi es maltracten animals i que hi haja criadors clandestins”, manifesta l’alcalde del municipi. I és que aquell dia, es van decomissar disset gossos en condicions pèssimes d’higiene, sense alimentació ni aigua, i exposats a altes temperatures; i en van trobar cinc més morts. 

El passat 25 de juliol la Policia Local d’Alcanar va rebre l’avís de la propietària d’una masia que està pròxima a la platja del Maricel, que es queixava de l’actitud amenaçadora d’uns gossos que s’havien escapat del bungalou que té llogat a la part del darrere. Agents de la policia municipal i dels Mossos d’Esquadra, voluntàries de les protectores d’animals Agosagats, Engrescats i ARCA, així com l’alcalde d’Alcanar i la regidora de Salut, Mercè Fischer, van desplaçar-se fins a la masia d’Alcanar Platja on van trobar, segons expliquen, l’escena més horrible que han viscut mai. A l’interior d’aquella masia, tancats en gàbies sense menjar ni beure, suportant la calor de l’estiu i els seus propis excrements, i fins i tot, alguns d’ells, en companyia de cadàvers -fins a cinc-, van trobar disset gossos de raça desnodrits, dels quals dotze eren cadells. Tot apunta que els seus criadors van abandonar-los feia setmanes per a matar-los de set i de gana. 

Després de traure’ls d’aquella masia i donar-los aigua, les protectores van distribuir-se els disset gossos que havien pogut salvar. Quatre cadells i dos adults se’ls va endur ARCA, mentre que Engrescats es va fer càrrec de vuit cadells i tres adults. Segons explica Roig, “els animals han evolucionat tots bé i alguns d’ells es troben en cases d’acollida”. 
A hores d’ara, tres persones estan sent investigades per un presumpte delicte de maltractament d’animals domèstics, però no hi ha cap detingut. El jutjat de Guàrdia d’Amposta va rebre el passat dijous 22 d’agost l’atestat sobre la investigació que recau sobre dos veïns de la Ràpita i un altre sense domicili conegut que ha estat il·localitzable.

Segons Mossos d’Esquadra, la causa oberta és de tipus penal, però paral·lelament també 
s’han obert diligències per la via administrativa en les quals intervé el consistori que podrien acabar en sancions. “La nostra intenció és fer veure a tota aquella gent que es vulga dedicar a això, que l’Ajuntament d’Alcanar es mantindrà ferm sempre en la defensa de la dignitat animal”, declara l’alcalde. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 61

Últimes notícies