HomeCulturaL’Activista Cultural s’estrena com a associació a Tivenys amb la projecció de...

L’Activista Cultural s’estrena com a associació a Tivenys amb la projecció de ‘La llibreta del Dr. Gras’

Tivenys ja compta amb una nova associació local, en este cas amb vocació de promoció de la cultura tant del poble com del territori. La nova entitat, L’Activista Cultural, es va presentar en societat el passat dissabte, 19 d’agost, amb una sessió -a la sala d’actes del Centre d’Interpretació del Riu- significativa de la seua aposta per la recuperació i dignificació de la memòria històrica, que serà un dels seus mòbils juntament amb la solidaritat o la sostenibilitat, segons van avançar els seus impulsors durant l’acte de presentació. A més a més, es van comprometre amb la creació i la creativitat “en qualsevol àmbit, sobretot entre els més jóvens i els més grans”, i pretenen “vehicular una part de l’activitat cultural al poble al marge d’ideologies polítiques”. El grup té previst programar tallers, projeccions, debats i reflexions lligades al món de la cultura i naix ja amb el repte de donar continuïtat a una eina cultural ja consolidada, el butlletí El Pregoner, que s’edita periòdicament des del març del 2021.

La primera presidenta de l’associació és Gemma Curto [a la imatge, signant els estatuts, al costat d’altres membres de la junta] i un altre dels primers reptes de l’entitat serà la creació d’un pòdcast.

En l’estrena, dissabte passat, l’associació, a més a més de presentar-se en societat i fer una signatura simbòlica dels estatuts de l’ens, va oferir a prop d’un centenar de veïns i veïnes la projecció del premiat i reconegut documental memorialístic La llibreta del Dr Gras, dels periodistes ebrencs Andreu Prunera i Júlia Albacar -presents a l’acte- i el comunicador David Barreda. El film se centra en l’obertura de la fossa comuna de Santa Magdalena, a Móra d’Ebre, i en el treball d’identificació de restes humanes que du a terme la Generalitat. Prunera i Albacar van fer una reivindicació de la memòria i de les veus encara silenciades, com ara les de les infermeres que van atendre els ferits en la Batalla de l’Ebre. L’acte es va tancar amb una exitosa i agraïda actuació musical del grup local Tibètium, que va interpretar versions de cançons de la Guerra Civil i el seu primer tema propi, també al voltant del conflicte bèl·lic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 85

Últimes notícies